28 september, 2006

Deit

I dag/kveld har jeg vært på deit, eller date, som det egentlig skrives. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg sa ja til det, jeg er ikke interessert i A (vi kaller han det), annet enn som en venn. Han er veldig morsom og han ler av morsomhetene mine - ekte latter - ikke slik *ehe så morsom du var fy fader du er så teit men jeg ler hjertelig med for ikke å såre deg ehe*
A er den typen jeg kunne tenke meg å sitte på Grøndahls (Kvarterets pub) med og vurdere jentene som kommer inn og dikte opp sære historier om dem. No less, no more. A og jeg har potensiale til å bli venner, men ikke noe mer.
Men likevel sa jeg ja til dette deit. Jeg tror det var noe forvirring inne i bildet for min del, jeg tror jeg tenkte noe slikt: - Deit? Hva er det? Dette har jeg ikke gjort før...hmm..nå må jeg være tøff og voksen og selvsikker og prøve dette! JA! Så - i går natt grep angsten meg da jeg forsto at man kanskje takker ja til en deit når man vil finne ut om det kan bli noe mer. Men det hadde jo jeg allerede funnet ut at det ikke kunne bli. Angst angst angst. Konsultere livsviter Helge, som roer meg ganske ned og sier "Det går nok bra lille". Hurra :) Også ringer herlige Kristin (hun er herlig på alle måter), og så ler vi av det og de herlige drømmene hennes og alt er fint og flott.
Så når denne deiten fant sted hadde jeg dette som mål: vise vennskap-jaaaaa :) Og det gikk så fint, det var så koselig! Vi lo så mye, og jeg spiste så mye pizza at jeg følte meg like rund som en. Jeg flørtet ikke, oppfattet heller ingen flørting fra hans side (annet at jeg ikke skulle tenke på å betale han tilbake men det kan kanskje ikke oppfattes som flørting), og det var fint og flott :) Yayyyyy! Ny erfaring, flink pike. Som nå har lært at man bare sier ja til date hvis man vil finne ut om det kan bli/er noe mer enn vennskap. Ergo blir det lite dating framover, for jeg vil akkurat nå bare elske meg selv <3 style="font-weight: bold;">Universitetshumor
*knis* Kanskje den er litt sær? Jeg vet ikke, men jeg syns teksten på serviettene til SIBs kantiner er utrolig søt og morsom n_n

STUDETNKAFEENE
En udnerøkslese ved Cmarbidge Uinevrisett vsier at det sipller lietn rlole hvliken refgøkkete boktsvanee har, brae føsrte og stise boksatv er på rktiig setd. Dtete frodi den mnesnekliege hrjene lseer odrnee i sin hleet, og ikke bosktav for boksatv. Gnaske pusisg, ikke snat? Men hsuk at du trneegr jven tilfrøesl av mat og drkike om hjrenen sakl funegre skilkekig.


*knis!*

27 september, 2006

Where's my VISA and what's my name?

To innholdsrike dager, mandag og tirsdag altså, søndag leste jeg bare og glemte dugnaden på Kvarteret. Absolutt ikke meningen.

Men: Mandag: Janne skal handle mat, lommebok opp - visakortet mitt? Noe fortumlet betale med kontanter som jeg heldigvis hadde. Hm. Stor historie, litt flau.
Tirsdag: Avismøte for Kvarteret. Innbrudd, klipp og lim blir løsningen - og "Kunne du tenke deg å være medredaktør?" IIIIHH *lykkelig*

Mer om dette i morgen,nu skal jeg knase knekkebrød og se Gilmore Girls, season 1. Thankyou, uTorrent og Pirate Bay <3

OPPDATERING:
Sliiiik, da har man litt tid til overs mens man venter på å bli sulten n_n Jeg går på autopilot og kaffe om dagen, i går så dagen min slik ut: 0800: stå opp, 1000: seminar, 1200: forelesning, 1400: lunsj, 1500 - 1800: lesing av pensum, 1800 - 1830: vente på Margrete, 1830 - 2230: snekring av Kvarterets avis, 2300: hjemme, mat og lesing/analyse av feltrapport, 2400: Gilmore Girls, 0100: seng. To kopper kaffe i dag, jeg er i slag ;)

Where's my VISA?
Opplevde verste mareritt på mandag. Skal betale, og VISAkortet som ALLTID ligger i lommeboken, ligger surrealistisk nok ikke der. wOOt? Vel hjemme, etter å ha betalt med hendige kontanter, tømmer jeg vesken, to ganger, sjekker jakken, minst tre ganger. Men intet VISA. Jeg må ha mistet det, for jeg er jo helt sikker på at jeg har hatt det med meg. Så jeg ringer Sparebanken Hedmark (som har veeeeeeeeeeeldig god tid og ikke tenker på at en stakkars student kanskje ikke har så mye penger) og sperrer det. Og finner det ekstra bankkortet mitt, uten VISA (litt lur da, eh?), slik at jeg overlever morgendagen også. Den kvelden multitasker jeg (pusser tenner og tenker), og kommer på at jeg suldret forferdelig mye med dette VISA fredag natt når jeg var på fylla..hmm.....det kan da ikke være? Jeg legger jo ALDRI kort i lommen! *ut av badet og sjekke andre jakken* - Faen.
For der lå det xP Sperret. Ubrukelig helt til jeg får ringt banken. Lur som jeg er tenker jeg: -Hmmmmm....jeg tar med VISA og det andre også ringer jeg i morgen etter forelesning og usperrer det også har jeg andre kortet i bakhånd hvis det skulle ta tid før VISA virker igjen.
Som sagt, så gjort, men det faktum at uVISAkortet har en annen kode, tenkte jeg ikke på før jeg var nede i byen og var sulten xP *desperat ringe Sparebanken Hedmark (som igjen har veeeeeeeeeeeeldig god tid og jeg bare 8,- på kortet) og ordne VISA* Men så får jeg beskjeden:- Det funker nok ikke før om et døgn, så bruk det andre imens. Her hadde jeg lyst til å rituelt legge meg ned og dunke hodet i asfalten. Men jeg gjorde ikke. Jeg sendte gratis SMS (takk, NetCom) til Evvy *elsk* som lånte meg penger <3 <3
Og i dag, onsdag, funker kortet n_n Men herregud så flaut, idiotisk og stressende og totalt hjelpeløs man blir uten VISA.

What's my name?
Store deler av tirsdag brukte jeg oppe i "Villaen" til kvarteret, hvor jeg spiste bixitkjeks med sjokolade, kastet pakken til Kvarteretvenner, drakk kaffe, kastet druer, forklarte hvorfor jeg ikke ville stille opp naken på forsiden av avisen (muha), og skrev avisen. For hånd. Med fine streker, piler, strekmenner og stoler n_n Jeg har fått hard hud på tommelen og pekefingeren fordi jeg holder pennen feil (sikkert genetisk, håper jeg, jeg nekter å endre meg!), og noen ganger sovner tommeltuppen min - fordi jeg er så genial til å alltid ta notater på forelesning, og fordi jeg skrev i 4 timer i går. Men det var moro, og annerledes. På grunn av innbrudd ble det "klipp og lim" avis :) Som ei sa så godt: "Dette er jo som når vi laget veggavis på barneskolen!" Den ble veldig fin, jeg skal se om den kan scannes inn, så jeg kan dele den med flere <3
Men ja, det var i denne sammenheng at redaktør Margrete, redaktør for internavisen for Kvarteret, redaktør for Kvartært (fancy navn, eh?), sa:
- Du, Janne, du kunne ikke tenke deg å være medredaktør?
- Hæ? *slightly confused*
- Medredaktør, hjelpe meg med å holde litt styr på avisen.
- Åh? Meg? Det vil jeg gjerne, det hadde vært moro, men da må du lære meg litt hvordan ting fungerer, jeg har jo ikke jobbet her så lenge og slik. *smiling som ikke går å skjule*
- Ja, selvfølgelig. Er bare det at jeg skal bli personalansvarlig også, og da trenger jeg noen til å hjelpe meg med Kvartært.
- Ja, men jeg har kjempelyst jeg !
- Så flott!

*lykkeruuuuuuuusssssss*

HaH, medredaktør i en alder av 19 år (ikke bry seg med at det er en liten internavis den er viktig for det så), slå den! *ekstremt stolt, fornøyd og lykkelig*

Så.... what's my name, bitch? ;)

23 september, 2006

Fylle/byen regler:

Noe lærte jeg jo i går da, blant annet:
  • Uansett hvor snille og søte de er (jenter og gutter) skal man ikke bli med ukjente på vorspiel. -Takk til Margrete som reddet meg unna det :)
  • Hvis man henger for mye med en fyr vil de andre med en gang tro at du kom sammen med han og derfor la dere være i fred. Derfor - oppsøk venninne ved jevne mellomrom for å motbevise dette.
  • Det at en fyr sier han har fått beskjed om å passe på deg fordi du er ny (i byen/i rommet/i huset/i gjengen/etc), kan være en ren løgn som blir brukt for å indirekte sjekke deg opp - creepy.
  • Ha alltid med hodepinetablett.
  • Det er alltid noen som har med for mye drikke, så frykt ikke, om du skulle ha tatt med for lite :)
  • En jenteveske har plass til en flaske whisky og en liten champagneflaske, sammen med alt det andre nødvendige !
  • Calzone med kjøttdeig på 7/11 er forferdelig godt, og gjør deg akkurat passe mett når klokken er 3 på natta.
  • Hvis du drar på nachspiel: Ikke legg deg ned i sofaen. Da sovner du.
  • Sove skal du gjøre i sengen din. Det er mye bedre å våkne hjemme, enn å våkne borte og vite at nå må du GÅ hjem n_n

S-L-I-T-E-N

Mens andre nå snart står opp, selv om det er lørdag (det er tidlig), så går jeg og legger meg. Etter å ha festet/drukket/lekt/spilt/vært naiv og ny på Kvarteret i snart 12 timer kaster jeg inn det hvite flagget og overgir meg. Eller, jeg kastet det inn for omtrent en halv time siden da jeg begynte å gå hjem, i en bemerkelsesverdig varm temperatur, det er derfor jeg bemerker den her. Jeg syns det er godt gjort, med tanke på at jeg fikk hodepine (muligens grunnet dehydrering) for omtrent 10 timer siden, men ikke lot det stoppe meg. Så bAh. Godkjent Bergensstudent?

Ny rekord i å komme sent/tidlig hjem hvertfall.

Jeg er sliten, jeg er oppgitt, og akkurat nå litt sur.Mer om det i morgen (kanskje), for jeg er faktisk lur nok til å skjønne at det ikke er lurt å skrive hva som helst på nett, selv om det kunne virke veldig logisk og uproblematisk (for det gjør det nå) i fylla.
Også meget sliten. Nå. Helst skulle jeg vært hos noen som hadde laget frokost til meg når jeg bestemmer meg for å stå opp om ca. ti timer. Og kanskje hadde giddet å lese litt pensum høyt for meg.

Natta/god morgen
Ymse ------> seng

21 september, 2006

Syk

Det er utrolig hvor mye det gjør å pimpe en liter appelsinjuice på en dag, samt en real porsjon havregrøt og 10 timers søvn. Janne onsdag 20.09: FORKJØLET. Veldig. Irriterende svimmel og svimete, snufsete til tusen, forbigående hodepine. Seriøst, det kjentes ut som hjernen ikke passet inn i skallen lenger og ville UUUUTT! Jeg fulgte mors gode råd (les ovenfor), og Janne i dag torsdag 21.09: FRISK! evt, kanskje litt rar i nesen, men ellers helt fantastisk fin! n_n

Men resten av verden er fortsatt syk. Ganske mye, jeg tror den hadde hatt godt av en slik kur slik at et par ganske mange bakterier (les: maktsyke mennesker uten medfølelse og forståelse av tingenes natur) ble fjernet.
Som for eksempel dette, er sykt:10 000 drepte på 3 måneder Hva har skjedd her? Det skulle jo visstnok bli fred, demokrati og fordragelighet og lykke, penger og fromme i Irak, men ifølge enkelte forskere står landet på randen til borgerkrig. Men kan det kalles borgerkrig, når man vet at omtrent halvparten av folkene er dritsure på USA, og kjemper mot dem? Skjønner dem godt, jeg hadde også blitt forbannet om noen okkuperte hele landet mitt og fortalte meg at min livsførsel var feil, og at jeg måtte rette meg etter deres måte å leve på. Men de sloss jo mot hverandre også, så det er vel en slag krigborgerkrig, på en måte. Håpløst, synes det. Hvem har skylden? Man kan jo trygt si at USA har en del å ta av ansvarskaka her, men det vil de jo aldri gjøre, hvertfall ikke med Bush som president. Fyren som brukte 11. september, en dag for å minnes de døde, til å snakke om hevn og flere drap. *argh* Men USA alene har ikke ansvaret for at over 100 sivile dør daglig, det er en herlig molotow cocktail at grupper, land, personer og Gud/Allah vet hva. Mush.

Jeg bare nøyer meg med å si: Verden er syk, hvor er medisinen?

19 september, 2006

Wiiiiiiih

ENDELIG kom regnet. <3 Øsende Pøsende regn som lot meg hoppe i støvlene og traske under min perplekse men fantastiske paraply til byen :) Opphold omtrent hele dagen, men på vei hjem kom det regn igjen, og en del (eller litt hvis du spør en ekte bergenser) vind. Min paraply fikk ligge trygt i vesken, jeg trasket hjem med lykkelig smil mens regndråpene rant nedover nesen, nakken, øynene, og sang - kanskje litt for høyt. Tror ikke jeg skadet noen hverken psykisk eller fysisk. Men det var fiiinnt, gode fine regnet! *elske*
Akkurat kommet inn døren da det også begynner å tordne! *enda mer elsk* Bittelite strømbrudd til og med, genialt vær n_n Og enda mere regn, se på den bilde, plutselig var det en elv i veien + en dollydimpels pizzabil. :) NOEN har god råd her, kjører slike her hele tiden.















I dag hadde jeg exphilseminar. Min seminarführer er tysk, og heter Heinz, men ikke ketchup. Pity. Uansett, han snakker norsk med disse herlige Ari Z'ene, skarre-r og merkelige omlyder:

"Zum foR ekzempel, ARRiztotteles mente at den enda vai til lukke eR gjennåm, ehm onzkuld, vaR gjennåm, at laRe seg dygde."

Litt søt da, minner litt om Günther i Pondus. Jeg fikk også tilbake kameraet mitt, men overasskende nok var det ingen som hadde gått paparazzi på helgas byturer. Dere får nøye dere med dette fantastiske bildet av Kristin, Anne Berit og meg på StrÆdet. Er så moro at det skriver med Æ n_n Erindrer at jeg sa det mye den kvelden, samt "Det heter jo SCOTSMAN, ikke SCOTCHMAN, de selger jo ikke BARE whisky!"

18 september, 2006

Takk, Ole ! <3

I dag kom trusene mine n_n
Jeg er lykkelig, takknemlig og elskverdig <3 <3

Og takk, mamma, for at de er nyvasket. Da slipper jeg jo å gjøre det selv og sparer hele 24,- kroner n_n Det er litt dyrt for en klesvask - er det ikke?

Ellers ikke så mye nytt å melde, jeg sovnet ikke i exphilforelesningen i dag, det er jo positivt n_n Tre artikler er unnalest på en dag, begynner å komme i form nu! muha.
Og, det regnet ikke noe særlig i Bergen i dag heller.

17 september, 2006

Alternativ nattmat

I går (lørdag) var jeg på byen igjen, etter en heller festlig sammenkomst hos min venn Thor - det var han som hadde flyttet til dette eksotiske Åsane. Vel fremme i byen er jeg med ett sulten, det er tid for mat. 7-11 lyser blidt mot meg, men i øyenkroken ser jeg hva?

Åpen macdonalds? klokken ett på natten? wOOt? Er dette virkelig? For en inngrodd hedmarking som meg er dette uhyre sjelden, egentlig umulig, kost. Maccern stenger 2300 den. Men her i Bergen er det andre hamburgere *knis knis* Ved midnatt triller de ned en nattpris-meny og holder åpent til 3-4 ifølge bergenske kilder (venner). Så det ble medium qp på meg i natt n_n Og det var faktisk veldig godt, da jeg ikke har spist på maccern på 2 måneder. Men blir en stund til neste gang, man blir liksom fed-up av maccern mat etter ett måltid n_n

- Og - hvorfor har 7-11 åpent mye lenger enn til 11?

16 september, 2006

Onkel Alkohol

Var på et overdådig besøk i går. Men hjemmebrenten holdt jeg meg unna - finner ingen her heller men endog. Så formen er fin i dag. Og jeg er klar for en byrunde til! Kanskje fest også, hvis jeg finner busser som går til dette eksotiske Åsane. *knis*

I kveld spiller SuperfamilyKvarteret - Bergens studentutested/kulturhus :) Jeg har nett begynt å jobbe der, i internavisen, og har mange koselige goder med det - selv om det er frivillig. Så mye kaffe og te jeg vil ha, først i rekken når jeg skal på Kvarteret når jeg er på byen, gratis eller redusert pris på billetter til konserter - og - INTERNFESTER OG ØL TIL 20,-. Neste fredag er det internfest :) Det blir saker! :)

Bilder fra helgen blir nok lagt ut slik etterhvert, når jeg får igjen kameraet mitt for eksempel ;)

Men nu er det dags for middag: pannekaker og suppe av noe slag :) mmm...pannekaker *smatt smatt*

15 september, 2006

Sommer på jorda...

..smil overalt, himmelen er gjennomsiktig havet blått og salt. Og jentene er søtere enn markjordbær på strå. Sommer på jorda, livet det er nå.

Det er sommer. Sol fra knallblå himmel, alle parkene er fulle av mennesker som ligger og koser seg, is i hver barnehånd og koselige 25 varmegrader. I september! Jeg elsker denne byen! Det er så deilig å kunne tusle rundt i skjørt og tskjorte, og vite at, ja, høsten kommer - men det ser ut til å bli en stund til enda. <3 <3















I dag skal jeg på fagfest for sosialantropologi og utviklingsstudier n_n
Vorspiel klokken sju, altså om to timer i skrivende stund! Gleder meg, og har lyst til å skrike ut "JAAAAAAAAAAAAAAAAAA DET ER HEEEEEELG!!!" slik som Mina i p3 gjør, eller ville gjort om hun hadde fått lov å showe på fredag også :)
Nu er det dags for Fjordlands kjøttkaker i brun saus med poteter og ertestuing, som jeg har vært så vennlig å påspandere meg selv n_n egentlig ikke så dyrt, når en middag i SIBs kantiner faktisk koster det samme. hmm :)

Ellers: Dagens nyhet må vel være PanzerPavens uttalelse om islam. Jeg får litt assosiasoner til noe dobbelt-nazistisk slik han står med hendene i været, men så kan jo det være fordi jeg vet han har vært i SS i sin tid. Og han får bli pave. Deng.

14 september, 2006

Trusene mine!

Fikk oppmerksomheten din nå, hva? n_n Men ja, i over en måned har trusene mine - og diverse andre klær - men først og fremst de fleste trusene mine, ligget hos en fyr som bor i Dale. For Heidi tok med seg deler av klærne mine når hun besøkte han, men glemte av å gi dem til meg. Såh. Fordi jeg ikke er flink til å mase på meg selv har de ligget der i en måned - selv om jeg finner det en tanke ubehagelig at denne fyren og hans bror har fri tilgang til undertøyet mitt. For alt jeg vet løper de rundt med trusene mine på hodet og under armene. Kanskje de prøver dem. Fine bilder. Se dem for dere eller søk etter lignende på internett n_n Men de kommer visst i helgen, og fint er det, men det beviser jo at man faktisk må mase på seg selv når man bor alene. Kjipt.
Men trusene mine blir ikke stjålet da, slik som Gerd Kvamme sine truser blir.
Hvem som liker å stjele truser til en FRPdame med mann (som er lei seg for at ingen stjeler hans truser), hadde vært interessant å vite. Sær fetisj n_n

KVELDENS STORE NYHET:














Jeg kjøpte meg nye sko i dag! Nye Roxysko, som jeg aldri har hatt før og egentlig skulle jeg ha høye Conversesko men jeg fant de ikke enda jeg var innom 4 butikker også gikk jeg innom den første jeg var på og da fant jeg disse gjemt litt sånn høyt oppe og størrelsen min var de eneste som var igjen <3>

13 september, 2006

Dagbladet og "nyheter"

Jeg liker dagbladet.no. Oversiktelig nettside som hver morgen forsyner meg med pondus og nemi, mens jeg super te og glemmer at jeg faktisk skal få mye ut av denne dagen også. Som oftest har de nyheter også, men ikke alltid. Noe som er litt rart, siden de er en nettavis og har direkte tilgang til hele verdensveven - samtidig som de kan stjele fra alle dagens aviser.
Slik som i går. Endelig hjemme, sjekke dagbladet for å se om det har skjedd noe spesielt som kan være greit å få med seg (jordskjelv, kommende flom i nærområdet, fred i midtøsten, Bush død i tragisk flystyrt - trodde han kunne fly - styrtet ned fra vinduet han kastet seg ut av). Yes. Men ikke noe slikt, derimot lyser dette mot meg:
"Her er verdens største nettside". Som hovednyhet. Tuller jeg? nei. Tuller dagbladet? nei. Interessant? overhodet ikke. I ren tafatthet bestemmer jeg for å finne ut om denne "nyheten" har et dypere poeng enn at her er verdens største nettside. Men, nei, den har ikke det heller. MEN, den har en url du kan klikke deg inn på for å SE verdens største nettside. Wuhu. Det er jo nettopp slike ting som er med på å forme meg som menneske og er med på å gi meg økt kunnskap og innsikt i den verdenen jeg mer eller mindre lever i. Du vil også ha det? Klikk på musa *knis* når pilen er her.
Men hva hadde vel dette vært om det ikke hadde blitt fulgt opp? Nemlig. *Trommevirvler i bakgrunn* I dag, en stor dag for Norge og våre patrioter, kunne man lese på dagbladet.no:
"Nordmenn med ny rekord-web - en enda større webside". Jeg bøyer meg i støvet, både for dagbladets nettredaksjon som ikke klarer å grave opp noe bedre enn det her i en tid hvor vi har for mye informasjon, og for disse nordmenn som tar opp konkurransen. Heia Norge!

Forøvrig skal det legges til at nettredaksjonen har innsett at de har bæsja på leggen, litt. Les siste url for mer info. Jeg, for min del, skal se Kill Bill og lære meg japansk og ønske meg samuraisverd.

Arigato! n_n <3>