27 desember, 2006

Tusen takk!

~ Til Ole for Edgar Allen Poe: The Raven. Gimme kakao og varmt pledd!
~ Til Maria for julekaffe som jeg skal tvinge noen til å lage for meg da jeg ikke har kaffetrakter ;)
~ Til Gro for badeting som lukter godt, nå har jeg en unnskyldning for å låne noens badekar <3
~ Til Heidi for et nydelig bilde som jeg kan drømme meg bort i
~ Til Lars Ole for Corpse Bride og Nightmare Before Christmas. Tim Burton! <3
~ Til Lillesøster Emma for en fin skolelaget bolle til å ha ting i, Narnia til å drømme meg bort i, en teholder til å passe på teen min og en pilleboks til....uhm...mine eldre dager? :)
~ Til mamma og pappa for blomstervase slik at jeg ikke trenger bruke karaffelen min til å ha blomster i, den 2. nemiboka som jeg kan hente inspirasjon fra og en fantastisk varm genser
~ Til Sjetnemarkafamilien min for en pysj jeg kan flagre rundt i hele dagen, og litt ekstra penger til studenttilværelsen <3
~ Til Markaveienfamilien for ting som gjør at det lukter veldig godt og jentete på hybelen min n_n
~ Til eksnabo Ødegård for såpe - i tilfelle jeg går tom :)
~ Til Cato og Helene for et fantastisk BRann-skjerf! Når er neste kamp?! :D
~ Til Kristin for en nisseaktig sak, jeg har nå fått startet opp min egen samling av julepynt
~ Til Marie for en intern cd og et hjertevarmt brev
~ Til sjæfen at the toystore for en nissedamesak
~ Til liksombestemor for parfyme med tilhørende lotion og såpe..mmm :)
~ Til Lillesøster Marianne for kunstløpskøyter! Gimme some ice, ice baby!
~ Til Nina for hårskum og shampoo som ser utrolig fancy og frisørdyrt ut
~ Til Mamma min for den søteste vakthunden ever og medfølgende bilde av pingvinene vi begge liker så godt
~ Til Siri for Jens Bjørneboe: Bestialitetens Historie!! HURRA!!
~ Til Odd Erland og Rannveig for gavekort på Hamar's største kjøpesenter <3
~ Til Frank for Pulp Ficton, muhahahaha
~ Til Kristinmin i Hamar for søte søte prinsessebollen
~ Til Stine for den mest fantastiske pastaen ever! whiiii

Yayyyyyyy <3 Fantastisk fornøyd med denne julens gaver, og hva er vel bedre enn å da takke alle over den ganske verdensvev, slik at alle ser hvor fantastiske vennene mine er ? Takketakk! <3 <3

Det er 3. juledag, jeg skal jobbe daglig frem til nyttårsaften og samtidig ha romjulebord og reise rundt på familiebesøk og feire venners fantastiske bursdager :) Bedre sent enn aldri! ;) Jeg elsker alle mine på en ikke-erotisk/kjæresteaktig måte, føl deg truffet og vær glad du også. Det er juuuuuuuul <3 *spise frokost klokken ett*

24 desember, 2006

Bestest jul! <3



Jeg er glad i dere alle sammen <3

23 desember, 2006

God følelse


mmmmm....det er godt å være hjemme :) Gjennomført godt og behagelig avslappende selv om jeg deler et bad på åtte kvadratmeter med fire andre personer. Heldigvis har vi et ekstra toalett :) Bortsett fra det koser jeg meg så mye at det er på grensen til ulovlig, tror jeg. Det er alltid mat i kjøleskapet, jeg trenger ikke lage middag hver dag, jeg kniper mamma i å spise julekakedeig, her er tv som faktisk har noe å tilby i julen (Tre nøtter til Askepott, Flåklypa Grand Prix, Alene Hjemme, Narnia), sengen min på 120cm, frostdekte Totoro og masse masse fantastiske venner <3

Snøen har enda ikke kommet, men vi har kuldegrader - bakken og alle trærne er dekket med et relativt tykt lag med frost. Det er så pent <3 Jeg trodde ikke jeg savnet naturen på østlandet, men vist fanden har jeg gjort det! Lange hvite jorder i myke buer, og en himmel som synes veldig stor fordi det ikke er noen fjell som ruver over hustakene. De er langt, langt vekke, og i bunn ligger Mjøsa og speiler solned- og oppgangen. Fine fine stedet! <3

Enough stemningsbeskrivelse: På torsdag så jeg ALLE LOTR Extended Edition filmene <3 Jeg vil ha sånn grå alvekappe, og jeg vil at det skal eksistere en klubbaktig ting hvor man lærer seg å bruke forskjellige våpen: sverd, bue, armbrøst...alle sære ting som en kan sloss med. Jaaaaa! :) Det hadde gitt meg en unnskyldning til å kjøpe et LOTR-sverd <3 Og så god stemning man kommer i av de filmene, jeg skal gjøre det til tradisjon å se dem alle i juletiden. MHM. Kem e med? :)

Jeg har undersøkt utelivet i Hamar: Hydranten er stengt, Siste Indre har en halvtimes kø og InniMellom var klaustrofobisk fullt. Vi havnet på Traktør'n - et utested som spiller trance og hip-hop, hvorpå det som blir spilt av trance er slikt som var nytt for 3-4 år siden. Litt trist, veldig komisk, og ekstremt harry - nettopp det jeg og Fristjof trenger for å leke syrehuer på dansegulvet og følelsesladd mime "GO TO HELL! RIGHT NOW!GO TO HELL! IT'S TO LATE TO CRY!" og få latterkrampe av hverandre. Mmmm...That's traktørn for deg.

Og nå er det lille julaften allerede <3 Min genetiske far sendte meg melding I DAG og lurte på hva jeg ønsket meg til jul. mHm. Det sier vel sitt. Jeg har sovet til halv to og er en smule fyllesyk. Igjen. Merkelig. Jeg har to teorier: Jeg blir fyllesyk når jeg jobber og stresser hele dagen, bruker hodet mye, og så drar på fylla. Eller: Jeg blir fyllesyk når jeg ikke spiser før jeg legger meg. Begge teorier skal testes ut, jeg skal til bunns i dette. De som vil være med i forsknings/fylleprosessen bes ta kontakt :)

Time til Flåklypa Grand Prix nu. OMG vi har den peneste solnedgangen! LOOK:

19 desember, 2006

Skoledag

I dag var jeg på skolen: Hamar Katedralskole, avdeling Ankerskogen. Ikke fordi jeg hadde glemt at jeg var ferdig der, eller fordi jeg trodde at jeg skulle på skolen selv om jeg hadde juleferie, men fordi jeg og Marie skulle besøke de herlige lærerne våre og stjele grøt av dem :)

WEIRDO, kan du kanskje si: syke damen som drar og besøker skolen sin. Men, som min designlærer Jørgen sa så utrolig harry: "En gang MK'er, alltid MK'er." (MK = Medier og Kommunikasjon). I hvertfall når det gjelder Hamar: klassen er på skarve 15 elever, du kan ikke unngå å bli godt kjent med de som skal lære deg ting, og du får en følelse av å stå i direkte takknemlighetsgjeld til dem når du opplever at du faktisk får bruk for det de har lært deg. Hadde det ikke vært for overnevnte Jørgen hadde jeg vært retard i InDesign, men thanks til han er jeg flinkere enn gjennomsnittet <3 Dessuten så hadde jeg SNILLE vgslærere, og jeg er ikke redd for å si at jeg LIKER vgslærerne mine <3 :)

Videre følger BILDER fra den herlige dagen, enjoy mens dere ser for dere meg som pakker inn biljardbord. mmmmm...

Forsøk på å se nervøs ut. Pretty!

Skolen miiiiiiiin <3 (Som rives om 3 år)

Marie later som hun går til skolen slik hun gjorde for ett år siden. mHm.

Jeg på samme sted som du fant meg de ti siste minuttene av langfri for ett år siden. Oh, the Memories: "JANNEEEEEEEE....er du ferdig snart?Jeg FRYSER!"

Og helt til slutt min synsvinkel i røykepausen. Pent. ehh....nei.

Ellers kan jeg informere om en ny livsvisdom jeg har gått gjennom slik at dere slipper: I julen er det meg først, og andre etterpå, selv om du har lovet andre å gjøre noe for dem. Så hvis du virkelig trenger å få noe gjort så må du finne tid til det selv. Fikk jeg smerterlig erfare da jeg ba lillesøster og mamma om å kjøpe kaffe til bestefar. "Du skjønner, jeg hadde ikke tid", og "Det ble ikke tid fordi det tok så lang tid å kjøpe det JEG skulle kjøpe", var svarene jeg fikk. Takketakk.

Var ikke poenget med julen å vise nestekjærlighet og at man bryr seg om andre?
Jeg tror og mener det, og gjør det hver dag nu. Pakker inn ALT uten å kny og hjelper til. Det syns jeg fler burde gjøre, da hadde nok ikke folk stresset så avsinding sinnsykt mye.

*nedstressende juleklem fra meg til deg*

17 desember, 2006

JuleFERIE <3

Vært hjemme i fire dager og først i dag gadd jeg og fant jeg tid til å fjomse meg på internett :) Jeg har det herlig, det er kuldegrader (jeg liker kuldegrader), vi har bakt fantastisk mye men jeg savner sne og sengen min.

Mitt hus er nemlig et oppussingsprosjekt, og gangen står nå for tur. Den lukter MALING. Og siden mitt rom mangler en bitteliten vegg siver MALINGSlukten og gassen inn dit, og jeg må sove på peisestuen. Jeg føler meg som en skikkelig gjest, men jeg har fått lov å dele hylle med lillesøster Emma på badet, og må delta i julevasken og lage middag, så jeg er tydeligvis integrert likevel.

JEG ER SUPERKVINNEN. Helt sant. Jeg har begynt på jobb i lekebutikken jeg har jobbet i hver jul de siste 4 årene, og jeg er GENIAL. Jeg multitasker, jeg husker hele systemet, og jeg kan pakke inn ALT. Jeg har pakket inn en halv meter høy hest, fotballspillbord som er møkktunge og andre fantastisk store og sære ting. Det går fort, jeg er effektiv, engasjert og full av godt humør!Og jeg husker å ta betalt.BEAT THAT!
Og når jeg kommer hjem så rydder jeg, lager middag og setter på klesvask helt av meg selv. I dag er det søndag, og jeg jobbet ikke i dag. Men jeg har enda utrettet mirakler: Avverget krangler mellom familiens medlemmer og koblet opp det nye modemet de har fått fra teleHOR og fått det til å fungere fantastisk bra på min og deres maskin på første forsøk. I går laget jeg den mest fantastiske lussekattdeigen EVER. Den hevde i en halvtime og ble DOBBELT så stor - JEG KAN GJÆR. (takk til Øystein som lærte meg det der med temperatur btw) :)

I'm superwoman, on drugs! *yay*

Jeg har heller ingen hull i tennene mine, og tannlegen kunne ikke se at jeg røyket og drakk kaffe og te <3 Unormale mengder øl og annet alkohol har derfor ingen uheldig innvirkning på tennene, do as me - drink beer! :)*muha*

Jeg likte ferier før, nå liker jeg de enda bedre: På universitetet tar man jo fag som avsluttes hvert semester. Jeg er faktisk FERDIG. Ingen lekser å ta igjen, ingenting! Det er fantastisk herlig, og nå vil jeg ut på byen fordi jeg hører på Pixies <3

Er det vanlig å dra ut lille julaften? Tell me ;) (Jeg har ikke tid før)

13 desember, 2006

Perkilé

Aner ikke om det skrives slik, jeg kan ikke skrive finsk men jeg kan si 'Perkilé' og det høres ut som det staves slik. MhM.

I går var jeg ferdig med første semester på Universitetet i Bergen. Og jeg sitter med følelsen 'That's it?'. Ikke for at det var enkelt, jeg skrev 13 sider og har ikke telling på hvor mange empiriske eksempler og artikler jeg viste til - jeg har en god følelse, og ingen følelse i tommelen. Den samme følelsen som når du har brent deg - helt sånn...den følelsen du får i en finger når du putter den på kokeplata eller i kokende vann.
Men jeg er ferdig! I kveld er jeg hjemme og skal være hjemme i en måned, og jeg tror ikke jeg helt forstår at jeg skal dra fra Bergen. Jeg føler at jeg ikke skal hjem enda, bare hjem en tur, for det er jo så mye å gjøre her. Og det er det, vi har julekvarteret med konserter og jeg har masse venner her. Men de skal jo også hjem, når jeg tenker meg om.
En besynderlig uforklarlig følelse - en del av meg vil IKKE hjem, sett Freud på saken! Klarer jeg meg så godt at en del av meg sier at jeg ikke trenger andre enn meg selv kanskje? Ehhhhneeeeeeeeei (Raske Menn). Økonomien er ikke helt perfekt, jeg har en tendens til å bruke mer enn jeg får i lån. mHm. Men bortsett fra det er jeg storfornøyd med mitt første halvår på egne ben :) :)

Vi feiret
selvfølgelig i går, hos Gro. Jeg med champagne og øl. Og så dro vi på Medisinerblot på Hulen, og drakk mer øl. Og jeg har funnet EN god grunn til å ikke dra på Hulen:
- De selger ringnesøl
Æsj.
Men heldigvis kan man kjøpe flaskeøl der og, og alle de andre herlige tingene der veier ikke opp mot den ene grunnen til å ikke dra på Hulen. Men de burde virkelig selge et annet øl. Hvorfor selger ingen Tuborg?

Fyllesyk.
Jeg-er-fyllesyk. Jeg blir aldri fyllesyk, bortsett fra når jeg drikker hjemmebrent. Så enten får jeg vondt i hodet dagen derpå av champagne, eller så putter de ting i ølet på Hulen. Jeg vil skylde på sistnevnte, men da tror jeg min gode venn Øystein pirker ut øyet mitt. Man er patriotisk til sitt 'Her jobber jeg som frivillig' sted.

Dagens sitat:
"I do not know with what weapons world war 3 will be fought, but world war 4 will be fought with sticks and stones"
- Albert Einstein


4. verdenskrig blir utkjempet i hodet mitt nå - and I gotta tell you, it's not pleasant xP AU. Men, pakke og rydde til jeg skal hjem til julen. SiB har selvfølgelig funnet ut at de skal besøke noen vilkårlige rom denne uken og har derfor bedt oss være flinke husholdere. Det er litt kjipt å vaske en hybel som ingen skal være i på en måned, så jeg skal skrive en lang liste med ting de burde gjøre noe med. *ond*

JULEFERIE <3

12 desember, 2006

Xamens - day

Litt fristet til å skrive 'D-day', men av respekt for den virkelige D-day som tok plass under andre verdenskrig, så gjør jeg ei. *sende en tanke til*

Opp klokken seks, jeg har startet dagen med kaffe (og litt melk) for første gang og jeg føler meg fantastisk. Hør bare her:
- Malinowski er feltarbeidets far
- Barth er ekstremt opptatt av at etnisitet oppstår når mennesker møtes, og gir beng i at det er noe som heter kultur
- Ahmed Akbar har en herlig artikkel som heter 'Ethnic cleansing'
- Rosaldo, Dubish og Ardener er antropologifeminister
- Marx liker å tro at tings verdi måles i hvor lang tid det har tatt å lage dem *peke og le* Det er noe som heter begjær, lille mann.

JEG KAN TING! Hurra!

Wish me luck, nå skal jeg ut i regnet og fange eksamenslunsj fordi jeg ikke gadd å dra ut å handle den i går,klokken er 7. I kveld skal det sprettes champagne og drikkes øl på Kvarteret og Hulen, sistnevnte er full av medisinstudenter - og jeg har hørt at den mannlige delen skal være ganske 'greie' å se på <3

Dagens sitat:
"Being noticed can be a burden. Jesus got himself crucified because he got himself noticed. So I disappear a lot."
- Bob Dylan

11 desember, 2006

Lesedag

Indeed lesedag. Den vanlige etterpåklokskapen slår til, som vanlig. I går fikk jeg nerver for eksamen og jeg tar det som et godt tegn. Jeg er mer skjerpet når jeg har nerver så jeg regner med at det går bra. Men jeg skulle kanskje hatt litt mer struktur på dagene mine dette halvåret.

Såh, i etterpåklokskapens navn, neste semester skal jeg:
- Kjøpe pensum første uken
- Gjøre meg kjent med leseplanen første uken
- Delta på seminarer i tillegg til å forsøke å starte en kollokviegruppe
- 4 av 7 dager skal inneholde 5 timer med studierelaterte ting (lesing, forelesning, seminar, kollokvie etc.)

Skjer det? Hvem vet. I'm superwoman on drugs. MhM.

Jeg anbefaler alle å lage lister, fordi jeg gjør det.
Dette skjer i dag:
1. Notater
- les gjennom
- sorter etter bolk
2. Bolker
- Skriv ut og les alt om bolk 1
- les alt om bolk 2
- les alt om bolk 3
- les alt om bolk 4
!Er referatet dårlig, forsøk å finne et nytt!
3. Oppgaver
- løs minst 1 eksamensoppgave
- lag tankekart/stikkord

What to do i pausene (alle må ha pause)
- Vaske opp
- Handleliste og handle
- Pakkeliste og pakke
- Lage middag
- Strekke ut (jeg er møkkstøl)

Dagens sitat:
"Being sober on a bus is, like, totally different than being drunk on a bus"
- Ozzy Osbourne


Back to lé books.

GRATULERER MED DAGEN KRISTIN 19 ÅR HURRA! <3

10 desember, 2006

InternKvarteret

"Stengt pga internfest" sto det på dørene til Kvarteret i går. Hele huset var stengt av slik at nærmere 400 frivillige kunne feste, drikke billig øl, synge, danse, kose, lekesloss, stjele, løpe og ellers gjøre akkurat hva man vil i festlige sammenhenger.

Som mange kanskje har fått med seg så JOBBER jeg på Kvarteret. Jeg er faktisk nettopp blitt oppgradert til REDAKTØR for Kvartært ;) HaH, slå den rangstigningen på et halv år :) *yayyyyy* Men nok selvskryt, siden jeg jobber på Kvarteret var jeg selvfølgelig der :) Litt forsinket, jeg og Gro koste oss med 3 øl før vi dro og da var alt i gang. Øl til 20 kroner er skumle, men herlige saker :)Jeg oppdaget at Kvarteret hadde et eget fantastisk band som kaller seg "New Villa People", og at jeg også kan være kleptoman. Jeg stjal en øl, et glass rødvin og en pakke røyk - slemme damen jeg er *knis*

Litt lekeslossing ble det også tid for, sær dansing til Bomfunk MC's "Freestyler" *yeah den er så fantastisk kul*, roping av "SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL" og "RAI RAI", og når klokken ble 3 var jeg ikke så trett enda, men turte heller ikke bli med på noen av de 3 nachspielene jeg ble bedt på - for jeg har LÆRT.

VISDOMSORD: IKKE GÅ PÅ NACHSPIEL UTEN MINST EN PERSON SOM DU STOLER PÅ.

Og siden Gro ville hjem og sove, så dro ikke jeg på nachspiel jeg :) *flink* Jeg kjøpte meg maaaaaaaat på 7/11 som er døgnåpen (lurer på når de skal endre det), og møtte på Thomas. Så hjem, med paraply som jeg ikke gadd å slå opp. IKKE SÅ LURT.

Jeg har bare en ting å si: Begynn å jobbe på Kvarteret, det er fantastisk moro!

Dagens sitat:
"People who cease to believe in God or goodness at altogether still believe in the Devil. Evil is always possible. And goodness is eternally difficult."
- Anne Rice


Nå er det eksamen om 2 dager, jeg skal til Evie og lese for jeg er ikke fyllesjuk - eg er VIDUNDERKVINNEN <3

God 2. søndag i advent btw:
"Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede."
- Inger Hagerup

09 desember, 2006

Goodmorning sunshine

I dag våknet jeg halv ni, til DJ Friendly. Fantastisk herlig, slapp, koselig musikk, men litt creepy også fordi man (jeg hvertfall) våkner gradvis. Man merker ikke at man er på vei til å våkne før man innser at "Hey, jeg ligger i sengen med halvåpne øyne og hører musikk nå, jeg sover ikke!" Og likevel så er det litt rart, for musikken passer så godt inn i søvnens og drømmenes verden. Mmmm fine musikken han spiller. Også har han en sånn myk, litt mørk og sensuell stemme - den typen stemme som man kan høre på uten å gå lei. Den er aldri masete, han visker meg liksom ømt i øret når han sier "På tide å stå opp og børste tennene nå". Vi liker DJ Friendly <3

Jeg er oppe så tidlig fordi jeg for en gangs skyld skal være skikkelig student og studere bra - slik at jeg kan dra på internfest på Kvarteret i kveld med god samvittighet. Og se om jeg får med meg noen på Hulen, for de har Tøm Hodets Tanker i kveld <3 The Plot is: Ølen blir billigere og billigere for hver time eller halvtime (jeg husker ikke helt) som går. I love this! Dessuten lovte jeg mine kollokvievenninner et sammendrag av Lévi-Strauss. Ikke han som lager Levisjeans - det trodde jeg først og tenkte: "shit, så rart å være sosialantropolog og lage olabukser samtidig". Men neida, de er to vidt forskjellige personer og ting. MhM.

Så, nå skal jeg rase gjennom artikkelen og komme meg inn til sentrumskjernen :) Solen titter fram også, dette kan bli en god dag <3

Dagens sitat:
"Ive tried to avoid labels, but they always find you."
- Poppy Z. Brite

08 desember, 2006

Happy Time

Jeg får sove igjen. I natt har jeg sovet 11 timer, og jeg føler meg fantastisk opplagt, glad, lykkelig og perfket :) Selv uten sminke - Yeah baby, yeah! :)

Og det blir jo bare enda bedre når p3 spiller DumDum Boys - Stjernesludd, fortsetter med Muse - Supermassive Black Hole og i tillegg kommer med Big Bang - Wild Bird!!! Flinke kanalen, I luv them <3 Teksten er en ting, men melodien til alle sangene er jo også halve opplevelsen. Så ikke bare les teksten og tenk "WTF blir hun GLAD av dette?!", men hør hele sangen og se for deg meg som hopper rundt på hybelen min og lager frokost <3 Yay!

I går handlet jeg julegaver til vennene mine i Bergen, fant ut at hvis jeg skulle handle til vennene mine hjemme i Hamar her - så ville jeg ha slitt med å få med meg alle klærne jeg MÅ ha med meg når jeg skal være hjemme i en måned. Jeg har jo tatt med meg ALT til Bergen. mHm. I slike tilfeller skulle man hatt bil. Hvis noen føler for å betale årsavgift, forsikring og parkeringsplass i Bergen for at jeg og min kjære Totoro skal gjenforenes - ta kontakt!

I dag skal jeg være flink student. Mitt første mål: Få ferdig exphiloppgaven - noe som betyr at jeg må kutte rundt 1000 ord og redigere opp et fantastisk argumentasjonsdiagram. Wish me luck <3 I går var jeg litt flink og skrev ut ALLE dokumentene som hadde noe med bolk 4 i sant 101 å gjøre, og jeg planlegger å rase gjennom de også - men jeg blir ikke skuffet om jeg ikke rekker det. Og i kveld kommer Evie og vi skal se film og snakke sosialantropologi :) Jeg gleder meg, denne dagen er fantastisk! Hurra!

Now - Exphiloppgave: definisjon og deskriptiv argumentasjon, tema: pornografi

Dagens sitat:
"The first thing I do in the morning is brush my teeth and sharpen my tongue."
- Dorothy Parker

07 desember, 2006

Null stress

Gårsdagens sitat:
"Not all who wander are lost"
- J.R.R. Tolkien


Ting går fortere i svingene enn jeg har tid til, så enkelte ting må visst ofres. Det er faktisk utrolig mye å gjøre før jeg skal ha eksamen og reise hjem - og jeg stiller meg ganske undrende til min egen oppførsel med tanke på det. Det er null - 0 - stress. Jeg føler ikke at jeg har dårlig tid, ikke at jeg må gjøre noe hele tiden, ingen maniske nerveanfall og jeg har ikke engang vurdert å sitte oppe hele natten og lese til eksamen. Faktisk, så har jeg enda ikke sortert notatene mine - og nå er det eksamen om 5 dager! Langt inne i hjernen hører jeg en liten hvisken: iiik, men den er så lav at det ikke går an å ta den alvorlig. Så jeg trekker på skuldrene og fortsetter å se på Gilmore Girls.
Og DET er uroende. Vi snakker om en person som jobbet en uke med forberedelser til en muntlig eksamen på 20 minutter, som satt oppe til altfor sent for å legge siste hånd på en oppgave, som sto opp en time tidligere enn vanlig bare for å lese litt ekstra mye før prøven, som fikk angstanfall når det var 3 dager til innlevering og oppgaven enda ikke var ferdig, som hadde så nerver før eksamen at hun ikke klarte spise. This is the Janne we know, personen som skulle vært på god vei til å frike fullstendig ut nå, men som istedet sitter og lurer på om hun 'hmm...kanskje dra på konsert, eller hadde jo vært fint å ringe noen, eller se en film....egentlig mest lyst til å drikke masse øl og danse...'

Det er rart. Det er merkelig. Men litt behagelig også. Jeg sier til alle som skal ha eksamen: 'Det går nok bra, SÅ vanskelig kan det ikke være og du har jo lest jevnt i hele år.' Jeg har oppdrevet en fantastisk selvtillit, og er meget sterk i troen på at jeg kan dette. Men jeg regner med at det kommer på lørdag: Da er det fest (HURRA!) og før det skal jeg, Gro, Kristin, Evie og Maria løse gamle eksamensoppgaver. MhM.

"OMG STFU emo selvinnsikt tankepost" you may think. Men ALLE har jo eksamen nå, og jeg syns tankene mine rundt eksamen er ganske så originale :) Kanskje de kan roe ned noen nerver, få noen til å nikke samtykkende og kanskje smile litt? woho :)

Info- og Expoetatens julebord ble også avviklet i går <3 Mitt første julebord, og jeg storkoste meg! Gratis vin, sånn tapas/koldtbord med masse masse god mat og riskrem til dessert, glitter overalt, og tiara på hodet mitt :) Jeg var en liten prinsesse, og etter å holdt Kvarteret oppe en halvtime ekstra dro vi på Vamoos! og drakk mer øl. Jeg ble også kåret til 'Semesterets Nykommer' i Infoetaten. Jeg er tydeligvis engasjert, MHM :) Etter to timer på Vamoos! begynte jeg og hikke og fant ut at jeg skulle få Kim til å hente meg, og det gjorde han n_n Det eneste jeg har å innvende er at JEG skulle øvd meg litt på å gå på høye heler, og at parkettgulvet ikke hadde trengt å være SÅ glatt. Expoetaten hadde selvfølgelig et kamera med, jeg gleder meg til bildene :) Hurra!

Dagens sitat:
The only creatures that are evolved enough to convey pure love are dogs and infants."
- Johnny Depp

05 desember, 2006

En høyst produktiv natt

Søvnen uteble i natt også, tror jeg. Er ikke helt sikker, for det ble den samme type søvn som natt til mandag. Men jeg tenkte mye da, på ting jeg må gjøre og fikse og ordne. Og det ble en ganske lang liste av det:
~ Se hvilke sko jeg har som passer til mitt julebordantrekk (gjort - jeg har tre par som passer!)
~ Ønske Ole lykke til på eksamen i dag (gjort)
~ Kjøpe kaffe før exphil, en med melk i så jeg ikke får vondt i magen
~ Se hvilke sko en egentlig kan ha til ballongskjørt
~ Bestefar skal få kaffe i julegave, sånn fin kaffe
~ Jeg må be lillesøster Marianne om ønskeliste
~ Sende melding til Ingeborg angående russebilen
~ Når jeg ser Margrete: Spørre hvem som jobber i journalistgruppen, hvordan jeg kan bruke kvartærtmailen, om jeg kan få min egen printer og e-konto, og hvor jeg kan reservere infokontoret
~ Når jeg ser Gro: Spørre henne hvor hun hang fra seg kåpe og utesko når hun var på Julebord på Kvarteret
~ Kjøpe tynne strømpebukser og hårspray
~ Revurdere innkjøp av tiara
~ Kjøpe mer knekkebrød og pålegg
~ Putte Ole på julegavelisten min
~ Jeg må innse at det er 7 dager til eksamen nå og at det betyr at jeg begynner å få dårlig tid

Må innrømme at jeg syns det er ganske fantastisk av hodet mitt å tenke ut alt det i løpet av 7 timer hvor jeg iblant faktisk sover over en ukjent tid. MhM. Kanskje jeg ikke trenger søvn lenger? Kanskje jeg er blitt übermensch?

Stay tuned and find out.

!OBS! Alle tips, råd og vink til julebordet ønskes, det er FØRSTE gang jeg skal på julebord !OBS! Så kjør den grå hjernemassen igang :)

Dagens sitat:
"Anger is natural. It's part of the force. You just have to learn to hang out with it."
- Tori Amos

04 desember, 2006

Drøy mandag

I dag sto jeg opp klokken 10, og det var forferdelig. De siste fem dagene har jeg ikke vært ute av sengen før to på formiddagen, og ikke i seng før to eller tre på natten. Jeg la meg tidlig i går, det vil si rundt ett - men jeg føler ikke at jeg har sovet. Jeg sitter med den følelsen at jeg i hele natt har forsøkt å finne en stilling å sovne i - nesten sovnet - våknet - forsøkt å finne en ny stilling å sovne i - og så videre i en sirkel som jeg brøt når jeg sto opp.

Dagen i dag kunne blitt en skikkelig blåmandag: jeg kunne ha sovnet/ikke orket å lese meg gjennom exphil Beta til breddetesten i samme fag i morgen, kommet meg ned til Kvarteret for å møte Evie og låne notater av Kristin, kjøpe ny paraply fordi stangen på den jeg har er så / skjev, og å handle mat slik at jeg har noe å spise de neste dagene også. Noe som hadde resultert i en utrolig kjip tirsdag. MHM.

Men: NOEN har oppfunnet kaffe! <3 Tanken på den, og på at den var gratis (Tusen takk til Kvarteret som er så snille med de frivillige) fikk meg ned på Kvarteret, og nede i kopp nummer to våknet jeg til liv og kunne faktisk bidra med noe i diskusjonen jeg og Evie hadde om bolk 2: Etnisitet. Heromdagen fikk jeg også 20,- i pakkekalenderen jeg har fått av mamma, og de brukte jeg på å kjøpe en eplekake <3

Videre fikk jeg gjort alt det jeg fortalte om ovenfor, såeH: All hail to the inventor and makers of coffee! *bøye seg i støvet*

Nå har jeg bare igjen og skrive ut sammendrag til diverse etnisitetangående artikler, og sende ut invitasjoner til Heidi og mitt sitt fabelaktige ROMJULEBORD. Ikke bedt? Kontakt meg og spør hvorfor - og kan du ikke kontakte meg fortjener du ikke å bli bedt anyway n_n

Dagens adventssitat:
"Before you critizise someone, try walking a mile in their shoes. That way, you'll be a mile away from them, and you'll have their shoes."
- Jack Handey

03 desember, 2006

Julestemning

De fleste jeg snakker med, er ikke i julestemning. De savner julen når de var små, og syns ikke det er no spennende med adventskalender lenger - de må kjøpe den selv, heller ikke med juleting som gløgg og juletvting og julepynt og alt slikt. Jeg forstår dem, men jeg er på god vei inn i julestemningen. Jeg kunne ha sittet slik som de andre, for ting er ikke slik som de pleide å være når det gjelder jul. Man må gjøre alt selv, og det har jeg gjort <3

Når jeg var hjemme fikk jeg med meg adventslysestake hjem - den har jeg vasket og kjøpt inn lilla lys til å putte oppi, og i kveld skal jeg tenne et lys og glede meg til jul litt ekstra mye. Jeg har også handlet inn Nemi sin julekalender, med sjokolade og sitat for hver dag frem til jul.
1. desember: "I tell you, we are here on earth to fart around, and don't let anybody tell you different." - Kurtvonnegut
2. desember: "Space is big. You just won't believe how vastly, hugely, mindboggingly big it is. I mean, you may think it's a long way down the road to the drug store, but that's just peanuts to space." - Douglas Adams
3. desember: "I'm though, I'm ambitious, and I know exactly what I want. If that makes me a bitch, okay." - Madonna
Søte, herlige sitater :) Selv om det nærmer seg eksamen (9 dager) skal jeg forsøke å poste hver dag, som en liten adventskalender <3

Kjøpte også noe juleaktige blomster. Eller, en rød blomst og noe grantregreier - enkelt men veldig pent <3 Vi liker godt, og jeg tenner lys hele tiden for å spare strøm og fordi det er veldig koselig :)

I tillegg leser jeg "Jonathan Strange & Herr Norell" av Susanna Clarke, en bok om magi :) Tror kanskje det har litt innvirkningen på julestemningen min :) Også fikk jeg litt hjelp av mamma min, gode snille mamma min :) Hun sendte med meg en pakke som jeg ikke fikk lov å åpne før 1. desember. Inni den var det 12 gaver! En for hver dag frem til jeg skal hjem, en pakkekalender, akkurat som det jeg pleier å ha hjemme! totalt uventet, jeg skjønner ikke hvordan hun har fått tid til det midt oppi jobb og unger og alt sammen. Bare det at hun har tatt seg tid til det gjør med varm i kroppen og full av julestemning - det vil si: en lyst til å være god og snill mot alle og klemme alle og vise alle hvor glad jeg er i dem :) That's the christmas feeling for you <3

Til de som ikke er i julestemning vil jeg oppfordre de til å tenke nytt og innse at julen aldri vil bli slik som når man var barn. Man må skape sin egen julestemning, og det ser jeg som utrolig positivt: Man kan velge bort det man ikke liker, og ta inn mer av det man liker! Hurra!

Jeg er glad i enkelte tradisjoner, og siden det er første søndag i advent i dag vil jeg avslutte denn posten med første vers av Inger Hagerup's "Så tenner vi et lys i kveld":
Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

God førjulstid! <3