25 februar, 2007

Jeg har vært i Brønnen

Lørdag 24.februar ble Kvarteret sin bursdag feiret, hele 12 år har studenthuset eksistert i Bergen, og hurra for det :) Det var penkjole og dress, champagne for de som kom tidlig, konserter og billig øl. Herlig!Og selvfølgelig kun for de interne :)

Jeg åpnet min første øl halv seks på kvelden, og var hjemme halv åtte i dag tidlig. Slå den! :)

Og på toppen av det hele hadde UiB vært snille og åpnet Brønnen vår igjen - Kvarteret sitt egne private nachspielsted for de interne der ølsalget og musikken fortsetter så lenge det er folk igjen. Og det var enda folk igjen når jeg dro n_n
Det er andre gangen jeg har vært i Brønnen - den har vært stengt i lang tid på grunn av noe brannforskrifter som den ikke oppfyller helt. Første gangen hadde jeg hodepine - og selvfølgelig fikk jeg det denne gangen og. Men jeg og Henning gikk og kjøpte mat og da ble ting mye bedre med en gang :)
Brønnen er et sted hvor....det meste er tillatt. Dans på bordet, dans på sofaen - eller på gulvet. Protester høyt når dj'en skifter sang, rot med hvem du vil hvor du vil, ta med deg ølen hvor du vil og røyk hvor du vil. Frihet!

Og røde øyne dagen derpå, samt en vridd døgnrytme. Men det var virkelig verdt det, selv om det er enkelte ting jeg ønsker at jeg ikke hadde gjort - men shit happens og man lærer så lenge man lever :)

23 februar, 2007

Oppdagelser

Du verden så mye man kan finne frem til i løpet av en dag selv om man sitter og leser hele tiden. Hvilket tyder på at det skjer mer oppe i hodet på oss enn vi er klar over - hvilket er bevist

Angående sosialt liv
Jeg har funnet ut at en av mine nye venner i Bergen er mitt sosiale forbilde. Hvilket jo er en grei oppdagelse, men samtidig en litt slitsom en - fordi jeg sammenlikner meg med denne personen. Hvorfor slitsomt?
Fordi jeg ikke er lik noen andre, fordi alle er forskjellige og det derfor er håpløst og meningsløst å forsøke å bli en annen enn det man er. Pluss at denne personen har hatt flere år på samle venner enn meg også, hvilket bare gjør det enda mer meningsløst.
Men forbilder er fint å ha - noe positivt kan jeg sikkert trekke ut av det.

Marimekko
Vi har en Marimekkobutikk i Bergen. Og de trenger ekstrahjelp. Jeg tror jeg skal søke selv om jeg ikke har peiling på interiør. Bare for å ha gjort det, så jeg ikke kan angre på det i det minste. Men anyway, min Andrea i Trondheim tror jeg likte denne butikken, så jeg skal ta henne med til den når hun kommer og besøker meg <3













De solgte ikke denne bilen der, men blomstermønsteret er sånn typisk dem. Mhm. Ergo: Vi har en kul, finsk designersjappe i byen ;)

O Såle Mio
En skomaker(!) jeg har tuslet forbi mange ganger og smilt av. Herlig navn, herlig fyr. Sistnevnte oppdaget jeg i dag da jeg trengte nye flikker (ting på helene til pensko som beskytter dem fra slitasje) til skoene jeg plutselig hadde bestemt meg for at jeg skulle bruke på internfesten i morgen. Han har masse hvitt hår som er kjemmet bakover i sånn bestefarsveis, også har han en god og rund mage, store arbeidshender og var kjempekoselig og husket meg da jeg kom for å hente de. Og så snill som tok dem i dag! <3 Og det luktet så godt av skopuss og lær der inne.

Se der, ting om meg og Bergen som dere kanskje ikke visste. Nå står middag for døren, jeg har ca. ingenting å leve på frem til 15. mars - så om noen føler for å fore meg så si ifra :)

22 februar, 2007

Bli bedre kjent med Ymse

I går så jeg 'Den fabelaktige Amélie fra Montmartre', og bestemte meg i dag tidlig for å kjøre samme stil og la dere få bli litt bedre kjent med meg :) There are things you don't know, and things you'll never get to know.

Ymse liker:
- Den myke huden på baksiden av knærne
- Lukten man får på fingrene etter å ha røyket
- Lyden av vann som er på vei til å koke opp

Ymse liker ikke:
- Å snakke om alvorlige ting i fylla, generelt være alvorlig på fylla
- Å henge opp og sortere en trusevask
- Våte føtter med sand og grus på som ikke får tørket før de må ned i skoene

Ha en god dag <3

20 februar, 2007

De er her

Green bleepy aliens? Satanistene? Bushtilhengerne? Karakterene?
Nei.

PÅSKESJOKOLADEN ER HER

Jeg ELSKER Freia sine påskeegg, tror kanskje det er det eneste jeg liker av påskesjokolade. Er ikke så glad i marsipan og slikt, men påskeeggene får jeg lyst til å kjøpe en pall av :)



MEN, det er LITT tidlig, er det ikke?
Det er 6 uker til påskeferie, for enkelte heldige sjeler har vinterferien nettopp begynt, og våren er langt unna. Påske er det man gleder seg til etter vinterferien er ferdig, påske er høytiden som kommer rundt da sneen begynner å smelte og Hamar's gater er dekket i sørpe. Jeg vet ikke hvordan det er i Bergen på den tiden, men det er sikkert grønt gress eller no da.

Det er for tidlig, så altfor tidlig. Det vitner om kommersialisme og tradisjoner som kastes på sjøen eller sendes dit pepper'n gror - for her skal det tjenes penger! Jeg blir sint, skamme seg menneskene som finner på slikt.

Så jeg sendte selvfølgelig mail til KraftFoods som eier Freia og spurte. Mailen deres er kraftfoodsnorge@krafteurope.com, hvis flere har lyst til å maile dem. Jo flere jo bedre!

Noen husker kanskje at jeg gjorde det samme med Nidar når de kom med julemarsipanen sin, les mailen jeg sendte og svaret deres her.

Venter spent på svar fra KraftFoods, og blogger svaret så fort det kommer :)

17 februar, 2007

It's been a while

Siden jeg sist postet noe som helst. By:Larm kan nok ha noe av skylden i kombinasjon med alkohyler, pluss at jeg ligger 3 uker etter med pensum...mHm. Dårlig student som har første eksamen om 2 uker. Og med tanke på hvor bra sist eksamen gikk må jeg virkelig henge i. Dog, jeg tror jeg har lest mer av pensum enn jeg gjorde på forrige allerede - men jeg skal lese alt! Muha.

Ser ut som vi hadde det moro, eh? Siri som har tatt bilde av meg og Jorunn :)

By:Larm anbefales på det sterkeste, selv om de drar til Oslo neste år. Mange som er negative til det, jeg vet ikke helt hvorfor. De har jo vært i Trondheim, Bergen og..Tromsø tror jeg - så de burde vel ta seg en tur til Tigerstaden og larme litt der også :) Aftenposten kunne melde om at til tross for By:Larm så hadde 'bare' 22 stykker havnet på glattcelle i festivalhelgen, deriblant en kvinne som la seg i veien for å få bilene til å stoppe, slik at hun kunne få sitte på....Jeg ser logikken...menneh...kanskje ikke det lureste å finne på xP

Jeg gjorde ikke noe slemt, annet enn å utnytte andre til å kjøpe øl til meg og smugle inn sprit <3 Flink jente! Ble skikkelig forkjøla, fordi jeg syntes det virket lurt å røyke ute i -18 uten skjerf og jakke. Dette vet jeg jo egentlig at fører til sykdom, men over et halvt år i Bergen har gjort at jeg har blitt vant med å IKKE kle på meg når jeg skal ut for å ta livet av meg i 7 minutter. Lesson Learned again, i dag er jeg nesten helt frisk og skal på SKAMBANKT!

Yeah Baby! Slipper å betale for det også, for søte Kvarteret og KvaSt har ordnet det slik at jeg står på Hulens gjesteliste ;) Jeg gleder meg supermasse, det er deilig å være tilbake i Bergen med varmegrader, Kvarteret og Hulen :) Må bare kjøpe paraply for 3. gang siden jeg flyttet hit =/ I call for paraplystipend!

09 februar, 2007

Ymse ANBEFALER musikk, del 1

....eller ikke :) Point being at en av scenene på By:Larm heter Rød Oktober, hvor 'X-queen of the astronauts' spilte i går! Anbefales på det sterkest, omg så morsomme de er og kanskje du tilogmed har hørt dem på p3.

Deretter var vi og hørte SuperJupiter ('vi' meaning: Siri, Jorunn og meg), de hadde den tøffeste keyboardfyren ever. Han var kul, han rocket, jeg ble sjarmert. *rAwR* Frontsangeren så ....minnet meg om et ekstremt krefttilfelle: uten hår, tynn som en flis. Men han hadde energi da, så tror det bare var slik han var - i t-skjorte kjøpt på H&M sin jenteavdeling ;) *knis knis* Og gitaristen hadde egentlig nok hår til dem begge, ble vi enige om n_n Sjekk ut SuperJupiter her. OBS! Dansbar musikk!

Kvelden ble avsluttet med Minor Majority, og ikke viste jeg at han som synger så fantastisk pent også var fantastisk søt. Og jeg var nest foran! <3 OMG, tenk å våkne opp med den stemmen ved siden av seg: 'Kanskje jeg skal spille litt gitar og synge litt for deg, så lager du frokost imens?' JAAAAAAA <3

Og så, EN fantastisk god grunn til å stikke på folkehøgskole/ta friår/jobbeår mellom videregående og universitetet: Du rekker å runde 20, eller runder 20 i løpet av året.
Det er faen meg så kjipt å få venner som er eldre enn deg, men som du ikke kan henge med hvorsomhelst! Jeg blir sint og, for jeg hater å bli nektet ting, hvertfall på grunnlag av alderen min. ARG ARG.
Årsaken til utblåsningen var at som en avslutning skulle jeg og Siri bort å leke med flere, men kom ikke inn for vi er bare 19. FAKK 19. *sutre litt* Jeg trøster meg med at det snart er min tur, og at jeg er søt <3

I kveld er 2. dag på By:Larm,driver og fikser oss og skal nok sprette korken på noe brunt leskende brygg laget av humle, malt og vann snart ;)
Fler anbefalinger følger i morgen ;)

'I Like You So Much Better When You're Naked!'

07 februar, 2007

Æ e Mæ

Byen er Trondheim og laget er RBK, frem til førstkommende tirsdag. I går hoppet jeg på flyet for å besøke Siri, Andrea og dra på By:Larm. Min første reaksjon var: POKKER I HELVETE SÅ KALDT DET VAR HER DA?!

For Trondheim, i motsetning til Bergen, har riktig vinter. De har -13 og masse snø. Luften er skarp og du fryser fingrene av deg når du røyker, skriver melding eller snakke i telefonen. IK - UBEHAGELIG - HOLD DEG INNE. Neh. Jeg er halvt finnmarking, dette takler jeg så fint som bare det :) Jeg liker faktisk den skarpe luften og frostrøyken som kommer med kuldegradene.

I dag har jeg sovet lenge, og ikke åpnet en pensumbok - selv om jeg har fantastisk lyst. Jeg er inne i en periode hvor jeg vil GJØRE ting hele tiden. Klarer ikke sitte stille uten å gjøre noe: prate, chatte, skrive osv. Hvilket egentlig er fint, siden jeg selvfølgelig ligger etter i pensum.
Men Trondheim! En by jeg har slekskap med (min andre halvpart er fra Trøndelag), med en søt og litt harry dialekt og koselige mennesker. De har skøytebane midt i sentrum og en cafékjede som heter Choco Loco <3 I dag var jeg og fikk By:Larmbåndet mitt sammen med Siri og Jorunn:
Det er Jorunn sitt håndledd dere ser, hun er tilgjengelig som modell og passer best i diamanter og dyre klokker ;) Kontakt skjer gjennom meg.

Og i morgen begynner By:Larm. Jeg har ikke tittet på programmet enda, så vet ikke helt hva jeg skal se. Men dette skal jeg i det minste få med meg:
- Tungtvann
- Sissy Wish
- Rockettothesky

Hurra! Jeg har festivalfølelse i kroppen og er klar for nye opplevelser :) Vet du noe jeg må få med meg, si ifra! I don't want to miss a thing ;)

01 februar, 2007

I'm heroine, on drugs!

Takk til Cato/Galfisk som påpekte dette eminente ordspill :)

As we speak er det 23 minutter til jeg har vært oppe i et døgn, bAh to the laws og begrensninger of humans! Jeg har vært på forelesning, jeg har lest i 3 timer: Sliter du med å få sove har du underskudd på serotin - et av de mange stoffene som hjernen produserer for at du skal fungere.mHm. Videre hentet jeg min By:Larm billett, spiste middag og hvilte i en og en halv time. Jeg forsøkte å sove, men lå inntullet i Helge sin dyne og pønsket ut planer og registrerte hver lyd hans kollektivsamboere lagde selv om de var kjempestille :) Takk til snille Helge som lar meg låne seng :)Så opp igjen, på Kvarteret, og brekke Kvartært. Hvilket jeg har holdt på med frem til 5. Det gjenstår kun å finpusse, høyst sannsynlig bytte ut noen fonter, og skrive den ut - så er årets første Kvartært ute, og 'mitt' første Kvartært ute! Var en tur innom Kraft(riggeetaten på Kvarteret) sine lokaler hvor de selvfølgelig hadde nachspiel, og alle var søte og snille og jeg ble så glad over at jeg egentlig aldri trenger å lete etter et nachspiel - Kvarterets frivillige har villaen <3

Hele Kvartært kan jeg ikke publisere på nett med tanke på noen etiske prinsipper, men min første leder publiserer jeg her, i sin helhet :) Jeg simpelthen elsker og får et sært kick av å ha ene og alene ansvar for en avis, og se at det funker. Enda herligere er det når Side 2 er bare min! <3

"Nytt år, ny redaktør og "nytt" Kvartært.

Jeg er Janne, fersk redaktør for Kvartært, og har store planer om å bruke side 2 til kjærlige nyreslag og takknemlige hilsener til de som fortjener det. Side 2 er min, my own, my precious. Den er mitt misbruk av min nyvunne makt, et eller annet sted må den jo få utløp. Men først: litt om meg. Jeg har ett semester på Kvarteret i bagasjen, og begynner først nå og få oversikt over hvordan ting fungerer og har fortsatt ingen anelse om hvem størsteparten på Kvarteret er. I tillegg er jeg elendig med navn, så ikke bli fornærmet om jeg ikke husker hva du heter selv om vi snakket sammen i over en time forleden dag. Fantastisk glad i te, kaffe, alkohol og Lucky Strikes - og i å leke med nye og kjente mennesker. Come play with me!

Anyway, som fersk bergenser (flyttet hit i høst), nyansatt på Kvarteret og nylig introdusert for utelivet i Bergen har jeg undret meg over en ting: Hvorfor samarbeider ikke Kvarteret og Hulen?
Personlig liker jeg meg like godt på Hulen som på Kvarteret, begge utestedene er for og av studenter, og de satser begge på det samme: at man skal kose seg og ha det moro! Men noe samarbeid eksisterer ikke, og hver gang jeg nevner Hulen blir jeg hysjet ned. Hvorfor liker ikke Kvarteret Hulen?
- Av prinsipp, sier noen. Hvilket prinsipp? De er konkurrenter, ja - men jeg tror faktisk at det er nok studenter i Bergen til at det er nok til både Kvarteret og Hulen. Ikke er det noe i naturen til hulenfolk som tilsier at vi ikke skal like dem heller. Dårlig argument, dårlig begrunnelse.
- Fordi Hulen ikke liker oss, høres også ofte. Alle hulenfolk jeg har møtt har vært fantastisk koselige selv etter at jeg har sagt at jeg ikke kan begynne å jobbe der fordi jeg jobber på Kvarteret. Istedet har vi havnet i en samtale hvor vi sitter og beklager oss over at Kvarteret og Hulen ikke samarbeider mer. Det går rykter om at kvarteretfolk kommer gratis inn på studentkro på Hulen, og at hulenfolk kommer gratis inn på Helhus på Kvarteret. Det går også rykter om at vi faktisk har en gjesteliste på Hulen, og vice versa. Sistnevnte var ikke engang KvaSt helt sikre på - jeg venter i spenning og håper på gjestelisteplass til Skambankt.

Jeg er positiv til samarbeid mellom Kvarteret og Hulen, og jeg er ikke redd for å si det!
....Drapstrusler mottas i plenum, etter skriftlig levering av fullt navn, adresse og telefonnummer. Jeg er på Kvarteret 5 av 7 dager."

God Morgen til dere, og God Natt til meg :)
(Personer som ønsker å lage middag til meg bes ta kontakt)