30 mars, 2007

Planer

Sommeren er enda noen måneder unna, men jeg har selvfølgelig allerede lagt noen planer:

- Jeg skal få meg jobb.
Har kontaktet lekebutikken som jeg jobber på i Hamar, også tenker jeg på å tusle innom Hamar Dagblad og spørre om de har bruk for en journalist i sommer - og videre utover høsten. Jeg skal jo tjene penger til Sør-Amerika :) Driver også og tenker hardt på å få kompisen min som jobber på Stallgården (utested i Hamar) til å fikse meg en jobb som garderobevakt eller rydder der. Det skal jobbes!

- Jeg skal på Roskilde
Igjen :) Skal forsøke å få igang bilen min hvis det ikke koster meg altfor mye, uansett så skal jeg og Fridtjof ture nedover til en uke med sosial omgang, fest, musikk og antakeligvis store mengder alkohol :) Det begynner å komme flere krypende, og det er bare å slenge seg på så lager vi en phet camp sammen og koser oss ihjel

- Jeg skal jobbe som frivillig på Øyafestivalen
Roskilde er fra 1-8 juli. Øyafestivalen fra 7-11 august. Hadde egentlig ikke viet den så mye oppmerksomhet til jeg så at Nine Inch Nails kommer dit. DA hoppet jeg på og sendte sånn frivilligting til dem asap :) Og med Skambankt, Bloodlights, Amy Whinehouse og mye mer så tror jeg det kan bli sinnsykt moro - og det er alltid moro å jobbe som frivillig!

- Jeg vil på hytta
I Trondheimsfjorden. En halvtimes kjøring unna nærmeste butikk, hvor postbudet kjører traktor, og hvor solen såvidt går ned før den kommer opp igjen om sommeren. Jeg vil fiske, sole, lese, sove lenge og spise masse god mat og bare slappe av. Hvordan dette skal ta seg til vet jeg enda ikke. Leker med tanken på å ta med en vennegjeng opp der en uke - de som vil være med må si ifra - gidder ikke planlegge og styre&herje hvis ingen skal være med vettu :)

Det er sommerferien. Nå er det snart april. Før jeg kan brenne unyttige pensumbøker har jeg en oppgave, tre eksamener og en god del ting å lese. Og i kveld skal jeg på Bloodlights på Hulen. Gleder meg!
Det eneste problemet med Bergen og vår er at en finner altfor mange unnskyldninger for å sitte ute i solen og ikke inne med pensum :)

27 mars, 2007

Sun is shining

\|/
- O -
/|\

I dag sto jeg opp halv ti, etter å ha sovet fem timer. Natt til i dag brekket vi nemlig marsutgaven av Kvartært for at den skulle komme ut ca. en uke før påskeferien, så jeg var hjemme sånn rundt halv fire en gang tror jeg. Halv elve var jeg tilbake på Kvarteret, og etter litt om og men fikk jeg printet ut 100 utgaver som jeg triumferende fordelte i Stjernesalen, på Kvartkontoret, og i hendene på alle som måtte befinne seg innen min rekkevidde.

Litt før tolv kjøpte jeg antakeligvis den første pilsen av Stjernesalen, satte meg ut med gode Kvarteretvenner, og ventet på solen mens jeg satt og kjente på den herlige følelsen det gir å sitte å se at folk leser og koser seg med noe DU har hatt ansvaret for å lage :) Samtidig som du nyter årets første utepils <3

Jeg tok meg fri fra seminar og forelesning i dag - fordi jeg syns jeg fortjener det, fordi jeg ikke kommer til å stryke som en følge av å miste ett seminar og en forelesning i faget, fordi jeg var sliten og fordi jeg ville nyte vårværet for alt det var verdt. Satt ute til rundt fem, og ble selvfølgelig litt solbrent - men no pain :)

Resten av uken blir antakeligvis litt stress som en følge av dette, men jeg tror jeg skal klare det og jeg trenger å ha mye å gjøre iblant. En må virkelig ta seg tid til å bare være til - og det gjorde jeg i dag :)

Og jeg skjønner etter denne dagen hvorfor folk jobber på Kvarteret i 5 år og mer, og hvorfor folk blir i Bergen på ubestemt tid. Denne byen er herlig, og Kvarteret er det hyggeligste og mest inkluderende stedet jeg noen gang har vært på. Bør prøves ut :)

23 mars, 2007

Celebratiooooon <:o)

Eksamensresultatet har kommet, og jeg fikk B!!!
Hurra hurra hurra! Jeg er supeglad og superfornøyd og gleder meg til å feire det i dag, og i morgen!
Og som om ikke det er nok, så er våren kommet for fullt til Bergen :) Det er sol fra skyfri himmel, jeg kan sitte utenfor biblioteket uten jakke på og må ha med solbrillene mine. MH! Jeg elsker denne byen! <3
I tillegg var jeg på et orienteringsmøte om å jobbe som frivillig i Sør-Amerika i går, og det så skikkelig bra ut og jeg og Andrea skal nok være med der litt ! WHIII!

I kveld har jeg invitert til jentevors, jeg tror vi blir drøyt 7 stykker i en hybel på 18 kvadratmeter (!) Blir det for ille så kan vi bare flytte oss opp i fellesrommet :) Jeg gleder meg, vi skal ha drinkkveld og alle skal lage en drink hver. Jeg skal selvfølgelig lage min Fidel Castro og jeg har hørt rykte om bringebær fra andre :)

I morgen er det vors for infoetaten hos min søte journalist Tine, det blir moro, det blir liv, det blir sikkert litt rølp og ;)

Jeg skrev at jeg skulle publisere min eksamensplan hvis det gikk bra, og det gjorde det så absolutt, så her kommer den :)
- Få oversikt over hva du skal kunne
- Bla gjennom notater og lag en ordliste med typiske begreper som blir brukt i det faget du skal ha eksamen i
- Hva kan du?
* Se på pensumet ditt og skriv ned det du kan uten å måtte bla
* Finn den røde tråden i det du har kunnskap om
- Hva kan du ikke?
* Les og noter, vær nøyaktig
* Repeter det du har notert
* Finn den røde tråden i det du ikke kan
- Samle ulike teorier som blir fremsatt i pensum
- Skriv et par sider med empiriske eksempler
- Lag disposisjoner/tankekart til eksamensoppgaver, fyll en a4 side med notater for hver oppgave
- Finn tendensen i faget (I mitt tilfelle: Hva er tendensen(e) i Midtøsten)

HUSK!
- Spis riktig
- Sov nok
- Slapp av! =)

Det kommer årna sej <3

Nå skal jeg fryse ned isbiter før jeg skal ut i solen med skjørt og solbriller på <3

21 mars, 2007

Suser avgårde :)

De Lillos har en sang som heter det, og den gjorde meg i godt humør selv om jeg ikke husker teksten - bare stemmen til Lars Lillo som har stagnert midt i stemmeskiftet. Søte stemmen :)

Den minte meg om sommer og vår,og når jeg tittet ut av vinduet var det skyfri himmel som lovte meg sol. Og det ble det! Jeg elsker Bergen akkurat nå, når solen skinner i mars :) Hjemme ville det vært slaps og litt sånn vått og ubehagelig - her er det grønne plener, tørt, og måkeskrik som sender assosiasjoner til hytta, svaberg, bikini, solkrem, saltvann, fersk fisk, jordbær, mormors boller med brunost på og dager som glir over i hverandre fordi det aldri blir mørkt.

Men jeg suser avgårde, alt går i ett men det går bra - det vet jeg fordi jeg får bekreftet det fra flere hold - nettopp derfor suser jeg avgårde :)
Istedet for å planlegge alt, planlegger jeg nå en dag av gangen - jeg lærer - kanskje jeg vokser? Det hadde isåfall passet meg veldig bra :)

Dette var et sånt lite forsøk på å spre vårvibber og positivisme, så jeg velger å avslutte med et vers jeg nettopp leste i en artikkel om religion av Clifford Geertz:
The rain falls on the just
And on the unjust fella;
But mainly upon the just,
Because the unjust has the just's umbrella


Den er søt, den er ironisk, og den forklarer de ulogiske skjevhetene i verden på en ikke-deprimerende måte :)
God Vår!

19 mars, 2007

I've done it again

Kom no alle sammen!Heng deg på, heng deg på! (Skambankt)

Finn frem flagget, omorganiser hele tidsplanen din, kjøp nye klær og gode sko: Jeg har IGJEN mistet VISAkortet mitt. Way to go. Til og med i fullstendig våken og edru tilstand - et sted mellom Statoil og Øystein ligger det. mHm.
Så join hurratoget og le godt og lenge av at Ymse som liksom skal ha kontroll på alt ikke engang klarer å passe på at et lite plastikkort ligger i lommen. (Jeg har selvfølgelig ringt og sperret det, DET klarte jeg. Og jeg har selvfølgelig ett i reserve som er uten VISA, SÅ lur var jeg også faktisk)

Men det stopper ikke der, det er mandag, og NOEN har tydeligvis bestemt seg for å sette meg på prøve i dag - eller kanskje resten av uken. Bare sånn for å se hvor frustrert jeg kan bli, eller hvor lenge jeg holder ut. Hvem vet, det er hvertfall gjort med onde hensikter.
Denne NOEN har bestemt seg for å gjøre meg, Ymse, distré. Jeg har vært oppe i to og en halv time og allerede har jeg glemt:
1. Midtøstenboka jeg skulle selge i dag
2. Nøkkelen til skapet mitt hvor ALLE pensumbøkene mine som ikke ligger hjemme er
3. Laderen til PC'n min

Nummer 1 og 3 er selvfølgelig ikke SÅ farlig, avtaler kan reavtales, og PC'n min klarer seg rundt 3 timer på batteriet. Men nummer 2 har vel egentlig stoppet opp hele dagen min, for biblioteket har ikke ekstranøkkel. Jeg får derfor ikke lest noe, jeg må kjøpe meg en ny notatblokk fordi notatblokkene mine ligger i skapet, og jeg må sitte på seminar uten relevant pensum. ARGH.

Og på toppen av det skal Kvartært være ferdig om en uke, og jeg har fått inn to artikler. Det bygger seg opp til en svak panikk der i gården.

Og jeg har begynt å bli nervøs for sensuren på eksamen i 'Etnografi om Midtøsten', som vi skal få i løpet av denne uken.

JADDA. Dette kan bli en særdeles interessant uke.
Det er ikke en blåmandag, da hadde jeg vært trist og lei.
Det er en hodeløs mandag.
*Sette på Skambankt og løse dagens utfordringer*

15 mars, 2007

2 x blæblæ

Min siste post var jo relativt sint. Mamma ringte meg og lo - hun syns jeg er morsom når jeg er sint og hadde jeg vært hjemme hadde hun kalt med for en 'frøskatt'. Hvilket egentlig passer bra for jeg tror jeg freser som en katt når jeg er sint :)

Det gikk selvfølgelig over, jeg raste fra meg på lørdag, satt i Brønnen og skrek 'Fakk Samfunnet!', danset på bordet og sang 'I'm just a girl' med No Doubt. mHm. Sint ja, deilig - ja!

Denne uken er snart over, as we speak er det torsdag og jeg sitter på Det Historisk-Filosofiske Fakultetsbibliotek (forsøk å si det fort) og har en pause fra Sant 203: Religion, ritualer og politiske realiteter. Første forelesning var på mandag, og foreleseren startet med å si:
"Dette er et tungt fag. Pensum er tungt. Dere kommer til å måtte lese nøye for å forstå, og dere må bruke seminarene for alt de er verdt for å diskutere stoffet. Dere gjør også veldig lurt i å opprette kollokviegrupper, for hele pensum blir ikke tatt opp på seminarene. Dere må regne med å jobbe MASSE med dette faget."
Auch. For en smell. Men bedre at han sier ifra, og han er forøvrig utrolig flink foreleser og alt fremstår som fullstendig logisk med hensyn til totemisme nettopp nu :)

Biblioteket er blitt mitt 4. hjem i rekken, jeg har til og med ordnet meg eget skap og slår lett av en prat med de som jobber i kaffebaren. mHm. Jeg tror bibliotekarene begynner å kjenne meg igjen også :) I dag har jeg planlagt å sitte her til de stenger klokken 1900, for i kveld kommer lillesøster Marianne på besøk :)

Hun er 16, hun elsker meg og hun lærer av meg. Ikke så rart, jeg er jo hennes storesøster og har makten til å påvirke henne ;) Så i helgen blir det ikke EN blæblæ (en variant av mellomnavnet vårt) i Bergen, men TO. Beware: Vi skal shoppe, vi skal på kino eller teater, vi skal spise, vi skal på konsert, vi skal ta buss - det tar helt av med alt vi skal og dere må bare leve med det og har godt av litt ferskt blod fra østlandet ;)

09 mars, 2007

RaddisYmse

NÅ er jeg lei av Universitetet i Bergen som
1: Lager pensum som koster usannsynlig mye penger
2: Lager pensum som består av 50 år gamle artikler som liksom skal lære meg å forstå mennesker i DAGENS samfunn
3: Trykker overnevnte artikler i skriftstørrelse 7
4: Lar studenkafeene selge kaffe til 15 dyre kroner
5: Lager et pensum som tar så lang tid å lese at det å komme gjennom alt synes som en utopi

NÅ er jeg lei av regjeringen som
1: Ikke tør å ta et standpunkt på noe som har med arbeid å gjøre med mindre de har snakket med LO først - uavhengig regjering my ass
2: Ikke finner det sært at studenter får et lån som er mindre enn pengene de GIR til uføretrygdede og arbeidsløse
3: Ikke finner det sært at overnevnte lån ligger under det som er definert som fattigdomsgrensen i Norge og i EU
4: Innfører en Kvalitetsreform innen høyere utdanning som viser seg å fungere motsatt av det de hadde tenkt seg, og ikke trekker den tilbake
5: Ikke tenker på at 2,3 og 4 gjør at jeg må få meg en jobb for å kunne overleve på en høyere standard enn den som baserer seg på en vegetarisk kost bestående av ris, pasta, dyrpfrystblandinger, havregrøt og brød
6: Ikke ser konsekvensene 5 har for min studietid - som selvfølgelig gjør at jeg får mindre tid til å studere

NÅ er jeg lei av samfunnet som
1: Forventer at jeg skal studere
2: Forventer at jeg skal gjøre det bra i studiene mine
3: Forventer at jeg skal ha en ekstrajobb
4: Forventer at jeg skal ha et utstrakt sosialt nettverk, gjerne over landegrensene
5: Forventer at jeg skal engasjere meg utover jobb og studier i frivillige aktiviteter
6: Forventer at jeg skal være flink i denne frivillige aktiviteten også

Løsningen på dette er enkelt:
I kveld og kanskje resten av helgen er jeg raddis/blitzer/i opposisjon til alt som kan hete system og struktur. Jeg HATER staten, jeg HATER UiB, jeg HATER det generelle samfunn. Jeg skal høre på Skambankt og all annen musikk som skremmer gamle pensjonistdamer og småunger som ikke vet hvor godt de har det.
Jeg skal gjøre de to tingene som staten gjerne ville fjernet men ikke tør fordi befolkningen ville gått amok og fordi presset fra bedriftene som lager det er så stort at de hadde blitt headhuntet og smertefullt drept hvis de hadde gjort det: drikke Alkohol og inhalere Tobakk.



HaH!Fanden ta dere, kapitalister og kyniske utnyttere - les mellom linjene når jeg holder opp 3 fingre hvis ikke kommer jeg og tar dere!

08 mars, 2007

Dobbel dag! <3

Hurraaaaaaa! *blåse i fløyte og veive med flagg*
I dag er det kvinnedagen, og selv om vi har nogenlunde likestilling tar jeg på meg rødstrømpene (bokstavelig talt) og vandrer ut i verden og sier: 'Lik tilgang på alle ressurser! Lik mulighet og støtte fra samfunnet!' YEAH ;)

Og jeg benytter selvfølgelig sjansen, og poster et bilde av Johnny Depp, mannen jeg kunne tatt hvor som helst og når som helst uten kamera tilstede - kun etterpå for å få bevis på det hele - hadde det ikke vært for at fyren er like gammel som pappaen min :( It's not fair! xP *hurra hurra hurra vifte med flagg*


- Ehm. fint. Men hva med den doble dagen du skryter så av? Hm?

Den kjem den kjem, nu!
Jeg fyller 19 og et halvt år i dag og feirer meg selv med tiara på hodet og kokesjokolade og kaffe på biblioteket :) *finne frem så stort flagg at jeg mister balansen* Hadde jeg hatt tid og hadde det vært akseptert hadde jeg invitert til selskap med kake og gaver til meg <3 Så, idag, Heia Meg! :)



Woho! n_n Grattis med dagen til alle som er kvinne eller føler seg som en! :)

06 mars, 2007

Zik Zak, det drypper på tak

- Hei, jeg er Ditt Livs Kjærlighet
- Hyggelig, jeg er Janne, Druknet Katt

Regnet har funnet tilbake til sitt fødested, det pøser ned sidelengs, skrått og loddrett - deilig! Klissvåt og dråper som renner nedover ansiktet ditt, syns det er kos, jeg <3 Bortsett fra hvis en skulle møte Sitt Livs Kjærlighet, da. Men har ikke det, og hvis jeg gjorde det så var jeg ikke klar over det og da var nok ikke tiden inne enda :)

I morgen skal jeg rote fram paraplyen min, hvis det ikke blåser, that is. Vi har hatt noe som for nordlendinger kategoriserer som 'bris', og noe som hamarsinger kanskje vil kategorisere som 'liten storm'. Paraplykadavrene er på plass i søppelkassen igjen, hvertfall.

Jeg har innsett (på grunn av vinden) at jeg må ønske meg/anskaffe meg Bergensuniformen: allværsjakke. ALLE har det, det være den som ble brukt i 71 grader nord eller den man har stjålet/lånt av pappa eller mamma. De er vindtette, de er vanntette og en har plass til no varmt under skulle det bli for kaldt. Jeg vil ha en slik! Med passform, jeg er da kvinne og vil ta meg godt ut og samtidig være smart!

Den havner på ønskelisten min, når home.no har fått opp serveren sin eller hva i helvete det er de holder på med - den nekter hvertfall å laste opp hovedsiden men vil gjerne vise ønskelisten min. Arg Arg. Så, la dette være en advarsel og begynn å spare - om 2 dager er det 6 måneder til jeg blir 20! Gimme allværsjakke!


(og Freia Påskeegg)

03 mars, 2007

Jeg er flink også

Her på onsdag ringte pappa (og mamma, hun var i bakgrunnen og kommenterte det pappa sa). De var litt bekymret for meg, for ifølge bloggen min gjør jeg jo ikke annet enn å feste, drikke og sove lite. Så de lurte på hvordan det gikk med studiene mine og håpet at jeg gjorde mer enn det som er ført nevnt.

Og det gjør jeg jo :) Slik har denne uken sett ut:

Mandag: Opp klokken 7, organiserte alle dokumentene som er relevante for eksamenen i Etnografi og Midtlsten 5 mars, dro på Psykologiseminar 1600 - 1800, var så på styremøte og allmøte for Infoetaten som jeg jobber i fra 1900 til rundt 2130. Gikk hjem og la meg.
Tirsdag: Opp klokken 7, på biblioteket klokken 0900 hvor jeg leste til rundt 1630. Da dro jeg på infokontoret på Kvarteret og forberedte til møtet med gruppen min som varte fra 1800 til rundt 1930. Dro hjem, så på nyhetene, styrte med litt småting, la meg.
Onsdag: Opp klokken 0600, forelesning 0800 - 1000, leste på biblioteket fra 1000 til rundt 1700. Da dro jeg igjen på kontoret og begynte å arbeide med å sette sammen februarutgaven av Kvartært.
Torsdag: Jeg ble på kontoret hele natten sammen med Helge, og rundt 15 var vi ferdige med å lage Kvartært. Døgning med andre ord. Jeg dro hjem rundt 17, og la meg halv åtte.
Fredag: Opp 0730, å biblioteket 0930 hvor jeg leste til rundt 1700. Da møtte jeg Kim og jeg ble påspandert middag <3 Takk Kim :) Hjemme rundt 2200, la meg rundt midnatt.
Lørdag: Opp rundt 1030 med god smshjelp fra Øystein, takk <3 Lese til eksamen fra 1300 til rundt 1900. Middag, og så kino som jeg får påspandert av Ole <3 Takk! <3

Plan for søndag er å repetere det jeg har skrevet den siste uken, vaske hybelen og forhåpentligvis leke med Øystein hvis han blir ferdig med noe Hulegreier.

Så se: Jeg er ganske flink til å studere også ;) Det går bra!

Og hvis eksamenen min går bedre enn den forrige skal jeg publisere planen jeg laget meg for å lese til den ;)