22 juli, 2007

JA! =D

Vi har bestilt billetter til Sør-Amerika! 22. januar setter vi oss på et fly som tar oss fra Oslo til Buenos Aires via Amsterdam! Flyturen tar sånn ca. ett døgn, men jeg gleder meg hemningsløst og det skal være kjempeflott og riktig ordentlig flyselskap vi skal reise med. Samtidig er hjemreisen bestilt: Cuba - Oslo. Tidspunkt skal vi flytte på etterhvert og det er derfor ikke fastsatt, og hvordan vi skal komme oss til Cuba venter vi litt med. Ting skjer! JEG SKAL BACKPACKE SØR AMERIKA! *danse og smile*

Dette skal selvfølgelig feires med champagne og ytterligere planlegging av turen i løpet av uken.

CATO PÅ BESØK

Fredag 0900 kom Cato/Galfisk til Hamar med toget på besøk til meg :) Han dro i dag (søndag), og vi har hatt en god helg med å være slappe, lage ordnetlig middag, drikke oss fulle på whiskey, spise kebab i pita, og spise frokost klokken 3 på dagen og se film :)
Så godt å få besøk av en venn fra Bergen, så godt å høre bergensdialekt igjen og generelt få litt av den gode bergensfølelsen tilbake. Og ikke minst: Så godt at han ville besøke meg, jeg tror de fleste er enige med meg når jeg sier at de gode vennene en har - det er de som vil besøke deg selv om du har flyttet til en annen ende av landet. :) Økonomien tillater jo ikke det for alle, men en kan likevel ha lyst til det og si det - det varmer så utrolig å vite at man er savnet <3

Gårsdagens fylletur var vellykket, Hamar by night blir akkurat det du selv velger å gjøre det til. Jeg møtte utrolig mange kjente, passet litt på en venninne, og forsøkte blande whiskey med schweppes lemon og sitronting - hvilket jeg syns smakte helt greit. *knis* Det ble jo noen fotoshoots også, regner med de dukker opp på Facebook i løpet av noen dager :) Jeg liker så mye bedre å bli tatt bilde av i fylla enn når jeg er edru, for da rekker jeg ikke blunke! =D

Om knappe to uker er det Øya, jeg har laget meg en Øyaspilleliste som jeg jobber med å fylle ut :) Vet du om noe bra som skal på Øyafestivalen, si ifra så jeg har mulighet til å få hørt det :) Jobber også med å innvie dere for musikk jeg har fått sansen for, dukker nok opp i løpet av den kommende uken.

JEG SKAL TIL SØR-AMERIKA! WHIIIIIIII

17 juli, 2007

Ha-Ha.

Noen gang klart å forsove deg til jobb? Selvfølgelig, alle har det. Men har du noen gang klart å forsove deg til jobb som starter klokken ett? Noen har det. Har du i tillegg ikke våknet før klokken er 1301, og da på grunn av naboens gressklipper? Jeg gjorde det i dag.

FUN!Siste gang jeg justerer volumet på klokkeradioen UTEN å teste volumet før jeg sovner inn!

Jeg kom meg på jobb, og ble møtt av en lattermild og lettere sjokkert sjef som ikke skjønte hvordan jeg hadde klart å sove 12 timer. Det hadde jeg heller ikke, på Østlandet er det mygg - myggen stikker - stikkene KLØR SOM ET HELVETE om natten. Godt det var jobben jeg har hatt i fire år, og ikke den nye, som jeg forsov meg til. Godt også, at jeg har Björk - Declare Independence spikret fast i hjernen og derfor ikke lar meg påvirke av slike småfeil. Videoen hører ikke til, så ignorer den og bare hør :)

Vi prøver på nytt igjen i morgen!

16 juli, 2007

Første fylletur



I Hamar etter at jeg kom hjem til Hamar, that is. Martine holdt grillfest i øspøsvær, jeg og Fridtjof var i glitrende humør tross regnet - det blåste jo ikke, dette var SÅ mye bedre enn Roskildevær! :) Festfølelsen fra Roskilde lå i bagasjen sammen med et par cd'r som ble spilt i Totoro på vei opp og ned. Pappa kjøpte Ringnes på boks istedet for Tuborg på flaske, men med små, elegante, hvite plastkrus ordnet det seg. Ymse liker ikke å drikke øl av halvlitersbokser, hvertfall ikke Ringnes.

Den første cd'n som fikk snurre var en 'Leiv Vidar Sommerhits' eller noe. En plate kokt sammen av de samme menneskene som lager 'Hits for Kids' og 'Dance Mania', regner jeg med da, for det hørtes like ille ut. Teknoversjon av 'Brick in the wall' blant annet, alt annet var også dance - av den typen du kan snekre hjemme på fem minutter. Fælt, ILLE, horribelt. Vi skiftet cd, og alle var fornøyde bortsett fra jenten i hvit bukse, blondetopp, bleket hår og sort øyensminke som syntes at dette virkelig var noe drittmusikk! (Det var Gluecifer, Creedence Clearwater Revival, The Sounds etc) Leiv Vidar fikk igjen snurre ti minutter (dette var GOD musikk ifølge førnevnte, som forøvrig heller ikke hadde hørt om The Strokes), før Fridtjof byttet cd og gjemte Leiv Vidar mellom kokebøkene der han hører hjemme. And joy ensued :)

Der var øl, der var rom, der var hjemmebrent (selvfølgelig, vi er da på Hedmarken), der var tre typer vodka, der var vin og der var rusbrus. Og grillmat, som fort ble glemt etter to timer. Heidi hadde kamera, bildene ligger ute på facebook - finner du profilen min, finner du dem som de siste fantastiske bilder som er tatt av meg ;)

Vi danset, jeg lærte Fridtjof dansen til Don Juan Dracula's 'Together', mens andre forsøkte seg på epletobakk i en vannpipe som ikke var helt tett. Ha-ha. Så var det tid for maxitaxi ned til byen, hvor vi endte opp på vår alles kjære 'Traktørn': Et sted med 18årsgrense som før spilte hiphop/pop/dance, men som nå kun spiller dance for gjester fra 16 - 40 år som kun er interessert i dette: SE bra ut, og FÅ seg noe - eventuelt LURE folk til å tro at de får seg noe. Ha-ha. Latterlige, men fantastisk underholdende stedet, de andre tørrpuler på dansegulvet mens vi står på platået og danser macarena og andre sosialt uaksepterte danser, og ler oss skakke :) Hurra!

I Hamar stenger utestedene mellom halv tre og tre, og egentlig skal kebabsjappene stenge to. Logikken til Hamar Kommune og By&Bygdelista (tuller ikke, ordføreren vår hører til dette 'partiet') slår til igjen. Så når 'Gi meg en bayer'(Noe Traktørn ikke selger) dundrer over anlegget er det på tide å komme seg ut og få seg noe mat: Bakt potet (Potetbaker'n), Baguett, Hamburger eller Kebab (BBQ, Siesta - det er de beste). I Hamar har de selvfølgelig kebaben i pita - som smaker mye bedre enn tortillalefsen som brukes i rullekebab. Men vestlendinger med hjemlengsel kan faktisk få bestille rullekebab - vi har det også faktisk. Og en 7/11 som jeg ikke er helt sikker på om er døgnåpen.

Kvart på fire legges hodet på puten med kebab i magen og vannflaske på bordet. Cato sender meg fyllemeldinger før han lar meg sove. Jeg drømmer et forferdelig stressende mareritt som går ut på at jeg må feste minst åtte røde hjul på rulleskøytene mine før jeg skal ned og jobbe på Dolly Dimple's og det er kjempevanskelig og de skal brukes til noe spesielt som er superviktig og som jeg ikke kan. Mens jeg sover drar mamma&Co til Gøteborg, og rundt ett våkner jeg og drar meg ut av sengen og er ikke det spor fyllesyk. Herlig! Første vellykkede fylletur i Hamar, disse skal det bli flere av!

Finn bildene, og nyt dem. Be om hjelp fra en voksen hvis det blir for vanskelig ;)

10 juli, 2007

Hej hej hallå!

Det viste seg at de tre musikkbrennerne i Totoro hadde puttet Timbuktu - det löser sej, på listen sin, den fjerde som ikke hadde med seg noe musikk likte den heldigvis også. Den interne hilsenen som brakte fram smil og latter hos meg, Øystein, Fridtjof og Helge (og etterhvert harme fra resten av Kvarteretcampen - de forbød den til slutt) ble derfor 'hej hej hallå!' :)

Campen kom opp, teltet kom opp, flagget, paviljongen og promillen gikk opp - regnet falt NED. Våteste Roskilde NOENSINNE. Nesten 10 cm vann. (Skrev først en meter og var fornøyd med det inntil Øystein påpekte at det hadde vært flom om så hadde vært tilfelle). Folk med lungebetennelse. Drukningsfare (hvis du fant det for godt å sovne i gjørmen). 6 000 støvler solgt fra Spejder Sport. Ny rekord i ølsalg på Vest.

Bortsett fra lørdag, hvor jeg kom bort fra alle vennene mine og ble for full, synes jeg at Roskilde Festival var herlig :) Masse venner, masse god musikk, overflod av godt øl, smil, latter, herlige samtaler, fantastisk mat og så mye å feste øynene på at du aldri går lei av å ha dem åpne <3 Hadde du superundertøy, ullsokker, vanntette høye støvler, ullgenser, emohansker, regntøy og lue var du godt sikret mot vær og vind og kunne sitte varm og lun i en stol, eller danse rundt på oransje scene. Teltet mitt holdt seg også vanntett, soveposen var noen ganger litt kald men det gikk flott. Jeg har bodd 8 dager i noe som liknet en oversvømmet slum, og hatt det kjempefint! =D

4 nye bandskjorter er innkassert: Björk, The Sounds, Arctic Monkeys og Basement Jaxx <3 Jeg har enda ikke giddet/hatt tid/turt å pakke ordentlig ut av sekken min, og med jobb opp til halsen har jeg egentlig ikke tid til å skrive denne posten heller (12 timer jobb i morgen). Derfor kommer her en liste over hva jeg har hørt på Roskilde, jeg har ikke tid til å utdype dem - maaske senere ;)

Torsdag:
- Arcade Fire
- The Killers
- Björk (!!!)

Fredag:
- The Sounds
- Beastie Boys
- Queens of the Stone Age

Lørdag:
- Slaraffenland
- Strike Anywhere
- Hayseed Dixie
- The Flaming Lips (Husker ikke noe)

Søndag:
- The Lionheart Brothers
- Beirut (!)
- Arctic Monkeys (!!)
- Muse (!!!)
- Datarock (FAFAFA FAFAFA FAFA!)
- Basement Jaxx (!!!)
- Kenneth Bager feat. Julee Cruise (o_O)
- Justice (Do the dance!)

Ending word: JEG ELSKER ROSKILDE! <3