20 november, 2007

Mange menneskers mareritt

'Du, vi må fylle på med sånne ssssslllllhhh'
'Hva mener du?'
'Sånne som en putter i munnen også kommer den sssssllllh-lyden'
'Åja, spiralsug heter det'
'Riktig, vi må fylle på med spiralsug'

Det startet som en 8timersjobb. Fra 8 - 12 skulle jeg hjelpe til på tannlegepraksisen til foreldrene til en av mine venninner. Jeg var overlykkelig - timelønnen var herlig og erstattet Dolly med glans. Og jeg fikk kalle meg tannhelsesekretær n_n

Nå har jeg fått heltid der! 9 - 17 mandag til fredag med samme timelønn. Jeg vasker tannlegeinstrumenter, steriliserer rom mellom hver pasient, tar telefoner, smiler og hører på p4, mens jeg lærer masse nye tannlegetekniske ord.

Også får jeg assistere ved operasjoner.

Hittil har jeg sett på dårlige tenner og betent vev bli pirket ut, og jeg var urolig for at jeg skulle stifte nærmere bekjentskap med gulvet med tanke på blod og spytt og tenner og fysj. Men det gikk fantastisk bra, jeg ble bare varm fordi munnbind ikke er så fantastisk gode å puste i. ihihihiii jeg tenkte 'Grey's Anatonmy' med engang jeg fikk fortalt at vi skulle på med munnbind og blå hette og sterilisering og nåler og styr. Jeg fikk lov å stå med et sug og å sprute natriumklorid når tannlegen pusset - og konklusjonen er klar:
Jeg skal ta jævlig godt vare på tennene mine. JESUS. Både med tanke på hvor stygt det er med dårlige tenner, hvor vondt det er med dårlige tenner, og ikke minst med tanke på instrumentene som må brukes for å få bukt med dårlige tenner - og hvor lang tid det tar. Jiiiiish.

En fersk tannhelsesekretær's råd om tenner:
- Puss på alle sider morgen og kveld
- Bruk tanntråd
- Ta fluor
- Drikk melk
- Gi beng i å drikke ting som har mye syre i seg/er sure
- Drikk vann så du får skyldt vekk det verste etter å ha drukket syreholdige saker
- Tygg Extratyggis
.....ikke noe nytt der altså.

Det nye er at nå har jeg tilgang på et glass med amalgamfylte tenner. De kan jo ikke kastes på vanlig vis med denne amalgamen i seg. Derfor står de i et skap og godgjør seg og ser riktig så lekre ut. Så om du sliter litt med selvdisiplinen når det gjelder tannhelsen, så kan jeg sikkert få lov til å ta et par bilder av dette glasset og sende til deg n_n

14 november, 2007

Tips&triks - Ymse som rådgiver

Ymse er hjemme fra Barcelona, bilder vil havne på facebook...i løpet av uken. Satser hvertfall på det.

Det er kuldegrader i Hamar. Jeg har nye vintersko og ny vinterjakke som jeg skal tvinge mamma til å sette en ekstra knapp i. Det er lue eller hatt fra Barcelona på hodet, skjerf i halsen og vanter på hendene, både emo- og fingerutgaven. Ikke samtidig, må vite. Om kvelden når man går ute eller står i vinduet på rommet mitt på loftet og røyker så lukter det snø, og jeg venter på at den skal komme. Det mørkner allerede klokken tre, og med en kommune som sparer på strømmen selv om de er deleier i strømselskapet og går med 100 millioner overskudd hvert år (det virker som om de har glemt noe når kommuner går i overskudd, pengene skal jo brukes på folkene), så resulterer det i at de små gatene er bekmørke klokken 5. Jeg vil ha snø, et hvitt teppe som gjør alt mykt og lyser opp de små gatene så man ikke snubler i ujevne asfaltveier fordi man ikke ser dumpene.

Tips 1: Ymse har handlet en ny type smertestillende mot jentesmertene, og de fungerer fabelaktig, bare helt på ordentlig i tillegg =) De heter...Naproxen Actavis og er spesielt laget for disse jentesmertene. Inneholder samme virkestoffer som Ibux, noe som er fint for de som vil spare leveren sin - den blir ofte banket nok opp fra før (student/ungdom = alkohol = lei seg lever).

Tips 2: Jeg selger Lego i handlevognvis om dagen. Mye. Store esker. Flere esker om gangen. Har du en fiks idé om å kjøpe plastikklosser som kan settes sammen og skape for eksempel en SW X-Wingfighter til jul (til meg kanskje? <3), så gjør du jævlig lurt i å kjøpe det NÅ. For de fleste lekebutikker får EN levering til med lego, og så kommer det ikke mer. Og vi på lille Hamar er allerede tom for Castle og Vikingserien. Vi har igjen en stor LegoVilla og en SW Star Destroyer. Lego til jul? KJØP NÅ. Det er også nå vi virkelig har tid til å pakke det inn for deg.

Tips 3: Salget i klesbutikkene går mot slutten, alle vet jo at prisene blir normale når det nærmer seg jul igjen. På Kappahl har vi til og med vinterjakkene på salg, men de blir nok maks for en eller to uker til. Så om man er gal etter klær, eller trenger nye klær men har lite penger, er gnien og kun kjøper klær på salg - så har du toppen to uker på deg før de røde lappene forsvinner. Hva som skjer med klærne med røde priser som ikke blir solgt? De blir kastet - tror jeg.

Tips 4 og 5: Ymse har vært hos tannlegen. Null hull men jeg må lage en ny vane: pusse tenner om morgenen. For alle '87modeller vil jeg tipse om at vi har rabattsak UT det året vi fyller 20. Hvilket vil si at frem til nyttår betaler man 110,- for en vanlig undersøkelse, mens man etter nyttår må opp i 300ognoe for det samme. For alle som venter på visdomstenner vil jeg tipse om at alle klinikker har en sånn kirurgaktig sak av en tannlege som stikker innom. Spør du tannlegen din, kan hun/han vise bildene av visdomstennene dine til denne kirurgsak som har mer kunnskap om emnet og derfor også bedre kan gi råd om hva som er lurt, hvor lenge det er til de titter frem, og andre spørsmål en skulle ha. Det er helt gratis, tannlegen din ringer deg og forteller hva kirurgsaken sa, og Ymse venter spent på hvorvidt hun må trekke visdomstenner FØR hun reiser til Sør-Amerika.

Tips 6 og 7: Kent sitt nyeste album "Tilbaka til Samtiden", fungerer veldig bra for å sy sammen flenger i hjerter, gjerne samtidig som man kjører i 110 på E6. Og hvis du har tenkt å bry deg om et menneske som har hjertesorg, så må du forberede deg på å gjøre det i et tidsrom hvor det er snakk om måneder, ikke (en) uke. Er dette avskrekkende er du ingen virkelig venn - for i utgangspunktet skal jo venner bry seg om hverandre hele tiden.

Tips 8: Uansett kjønn, kjøp deg en hatt. Som passer deg. Hatt er fint, og man føler seg spesiell og litt viktig med den, og mennesker med hatter på hodet som passer dem er fantastisk elegante <3 Hatt er fint. Hatt i Fnatt n_n

Tips 9: Ha overnattingsbesøk med en venn. Sov på samme rom, slik at dere kan ligge under hver deres varme dyne og hviske til hverandre om idiotiske mennesker, fantastiske mennesker, god sjokolade og fine filmer, og hvilke mennesker som det hadde vært morsomt å dytte sammen bare for å få en god latter ut av det. En kan jo også dra det skikkelig ut med god sjokolade og fin film før selve overnattingen begynner. Jeg håper det ikke finnes noen øvre aldersgrense på overnattingsbesøk, for det er så fint å gjøre sånn mellom to små, men likevel veldig viktige mennesker. For vi er jo viktige for hverandre =)

Tips 10: Les tegneserier. Nye, gamle, ukjente, kjente, lange, korte, stygge og pene. Virkelighetsflukt og skrå blikk på livet er ikke oppskrytt.

=)

05 november, 2007

Dear blogthing,

I`ve now been in Barcelona, Spain for over 24 hours. And I have to tell you...this keyboard is fucked up. I can`t find any of my normal symbols in which I use to write, so it`ll be rather amputated. (Jeg finner ikke 'er lik'tegnet en gang)

BUT, I've been to Gaudis house, the appartments he built and went to se the Sagrada Family. Which had decided to close one hour earlier for the day. ThankYou. I am borrowing a camera (Canon Ixus) from my friend Andrea - to test it out 'cause I need to buy a new cam for my own after my Nikon Coolpix drowned at Roskilde '07. (This symbol, - , was found where this, + , oughta be.) Terrible english, sorry. Point is - there will be pics. We also visited a museum of perfume, and are going to visit the chocolate museum, and maybe the shoe museum *lovelove* Can't find the thing to make a heart. But found = on the button-sort-of-thing which says a questionsign and and exclamationsign upside-down =)
Yay!

Mum and I have gotten trixed by a norwegian guidebook which made us end up in a lousy caféthingy who served us a vegetarian paella that made the norwegian, normally boring, lapskaus, seem like heaven on earth. And it costed us 15 E a plate, but was worth less than a menu at MC Donald's. Mental note - don't eat to near tourist attractions! But the beer was good *lovelove*

Later on, we found the place we actually were looking for, and sat down for a new experience when it came to touristinfected areas. One nordiclooking, good speaking english guy, showed us to the table and gave us menues, before he went out to find other tourists to throw in. Mum pointed out that the redwine was cold - so they put it in a bucket of warm water to heat it up. Uhm. Something tells me that's wrong (might be mum's voice in my head). Our new waiter (with a terrible understanding of english, of course), made it so that instead of giving us a salad on the side, which was what we asked for, we god salad INSTEAD of fries. But the food was good, the sorbet I ate for desert too. My closing line for this place is that the music says it all - Craig David 'walking away', Evanescense 1st hit, Tatu 'all the thing's she said' and U2 'elevation', to name a few. Trying to sneak upon tourists for a fake exotic experience, are we ?

I've bought a new hood. Yay. Tomorrow we're going shopping and I was only going to check out when Hard Rock Café opens tomorrow (12pm) when I logged on to the hostel's internet. Oh - also been to Starbucks and got myself a nice little coffeemug there - and some sort of caffe-mocca-latte WITH cream and caramelsauce on the top. Too much of a good thing was wonderful for like 15 minutes.

So, dear blogthing, thanks for now. I'll tell more later !

*red kisses and berries*

04 november, 2007

I'm leaving

- Where you gonna go ?
- Barcelona! =D

I dag drar Ymse og hennes mamma til Barcelona hvor de skal leke rundt i 4 dager. Vi skal tusle opp og ned La Rambla, titte på Picasso sine bilder og Gaudi sine bygninger, tilby oss å hjelpe til med å bygge Sagradatårnene og kose oss masse i solen. Det er meldt sol alle dagene med en makstemperatur på 20 grader. MMMMMM <3

Burde jeg ta med solkrem? øhm. Jeg har hvertfall med meg solbriller, og ser frem til å kunne handle SPRIT og LUCKY STRIKES på Tax Free når jeg kommer hjem. Gud så deilig å være fylt 20, ihihihihhi <3 Nammnamm.

Også håper jeg på croissant med sjokolade, veldig god kaffe, god vin, og pasta! =D Også vil jeg prøve å spise paella, selv om jeg er skeptisk til skalldyr. Mamma er klar for shopping, så jeg må vel bli med på det også. *sukk* Åsåtrist.

Lillesøster Emma (9 år) lurte på om jeg skulle finne meg en ny, kjekk og morsom kjæreste mens jeg var der nede. Kanskje en spansk? Eller kanskje jeg møtte en nordmann? Også kunne jeg visst ta han med hjem. Nuvel. Skulle iblant ønske jeg var 9 år og ikke helt hadde grep om abstrakte ideer som følelser, og da spesielt dette 'kjærlighet' og 'forelskelse'.


TAKK <3 Til alle som bryr seg, som viser masse at de bryr seg. Som sier jeg kan ringe når som helst, som håper at det går bra, som sier de kommer innom hvis jeg vil, som gir meg kanelbullar og varme klemmer, som vil ha meg med ut på byen, som får meg til å smile, som lar meg få lov til å ikke smile, som ber meg på vin og feelgoodfilm og som titter inn i øynene mine og ser forbi min fine 'jeg er en sterk kvinne' maske og forteller meg at det ordner seg <3

Åh, jeg er så glad i dere <3