06 januar, 2008

Nytt år

Vel overstått god jul og godt nytt år :)

Ymse syns ikke et nytt år innebærer starten på noe nytt, blanke ark, nye muligheter og så videre. For hver gang Ymse har feiret nyttår har hun alltid vært halvveis i noe: skolegang som oftest. Det er aldri noe som er fullendt og ferdig ved nyttår. Nyttår er mer sånn bursdagen til Jorda som vi feirer på dens bekostning. Eller noe - det er vanskelig å si konkret hva nyttår føles som, men det føles hvertfall ikke som starten på noe nytt.

Fødselsdagen derimot, det gir Ymse følelsen av å starte på noe nytt. Det er i den tiden hun setter seg nye mål, titter på hva hun har fått til, hva hun har lært, og føler hun vokser ganske mange mentale centimeter på få dager. Strengt tatt starter man aldri med blanke ark, for fortiden kan man ikke slette, men man kan bla om til en ny side, starte et nytt kapittel. Ymse gjør det på fødselsdagen sin, hvertfall.

2007 er ferdig, vi gidder ikke dvele over det. Hva som er mer interessant er hva Ymse skal finne på i 2008:
- 22.01.08 drar hun til Buenos Aires
- 23.07.08 returnerer hun til Norge fra Cuba, og i mellomtiden har hun backpacket Sør-Amerika =D
- Høsten '08 er planen å studere noe et sted, men hva og hvor er enda ikke funnet ut, og venner med mer livserfaring en Ymse sier at hun ikke MÅ ha det planlagt nå. Det er jo faktisk et helt halvt år til.
- Før avreise er planen å jobbe, fikse ting til turen og kjøpe ting en ikke visste eksisterte eller trodde en trengte for å reise rundt et halvt år. Vil du ha kort fra min reise må du sende meg adressen din på mail <3

Men den største planen at the moment er å bli frisk. Ymse har sluppet unna mavesyke og influensa, men fredag 04.01.08 kom forkjølelsen og grep tak i bihulene. Ymse har en murstein i hodet, puster gjennom munnen, kjenner et ekstremt press på tinningene og er overfølsom for høyfrekvente lyder. Våpnene heter 1 grams brusetabletter med c-vitamin, appelsinjuice, vann, paracet, varme, og litt mat her og der - jeg vet jeg vinner men ikke om jeg vinner til rett tid.

For i morgen er det mandag og Ymse skulle aller helst vært på jobb. Tre tannleger roter altfor mye til at en person skal klare å rydde opp etter dem og ta telefoner samtidig. Dessuten skal vi ha en hepatittpasient i morgen, og det er jo unektelig litt spennende.

Ingen kommentarer: