14 november, 2007

Tips&triks - Ymse som rådgiver

Ymse er hjemme fra Barcelona, bilder vil havne på facebook...i løpet av uken. Satser hvertfall på det.

Det er kuldegrader i Hamar. Jeg har nye vintersko og ny vinterjakke som jeg skal tvinge mamma til å sette en ekstra knapp i. Det er lue eller hatt fra Barcelona på hodet, skjerf i halsen og vanter på hendene, både emo- og fingerutgaven. Ikke samtidig, må vite. Om kvelden når man går ute eller står i vinduet på rommet mitt på loftet og røyker så lukter det snø, og jeg venter på at den skal komme. Det mørkner allerede klokken tre, og med en kommune som sparer på strømmen selv om de er deleier i strømselskapet og går med 100 millioner overskudd hvert år (det virker som om de har glemt noe når kommuner går i overskudd, pengene skal jo brukes på folkene), så resulterer det i at de små gatene er bekmørke klokken 5. Jeg vil ha snø, et hvitt teppe som gjør alt mykt og lyser opp de små gatene så man ikke snubler i ujevne asfaltveier fordi man ikke ser dumpene.

Tips 1: Ymse har handlet en ny type smertestillende mot jentesmertene, og de fungerer fabelaktig, bare helt på ordentlig i tillegg =) De heter...Naproxen Actavis og er spesielt laget for disse jentesmertene. Inneholder samme virkestoffer som Ibux, noe som er fint for de som vil spare leveren sin - den blir ofte banket nok opp fra før (student/ungdom = alkohol = lei seg lever).

Tips 2: Jeg selger Lego i handlevognvis om dagen. Mye. Store esker. Flere esker om gangen. Har du en fiks idé om å kjøpe plastikklosser som kan settes sammen og skape for eksempel en SW X-Wingfighter til jul (til meg kanskje? <3), så gjør du jævlig lurt i å kjøpe det NÅ. For de fleste lekebutikker får EN levering til med lego, og så kommer det ikke mer. Og vi på lille Hamar er allerede tom for Castle og Vikingserien. Vi har igjen en stor LegoVilla og en SW Star Destroyer. Lego til jul? KJØP NÅ. Det er også nå vi virkelig har tid til å pakke det inn for deg.

Tips 3: Salget i klesbutikkene går mot slutten, alle vet jo at prisene blir normale når det nærmer seg jul igjen. På Kappahl har vi til og med vinterjakkene på salg, men de blir nok maks for en eller to uker til. Så om man er gal etter klær, eller trenger nye klær men har lite penger, er gnien og kun kjøper klær på salg - så har du toppen to uker på deg før de røde lappene forsvinner. Hva som skjer med klærne med røde priser som ikke blir solgt? De blir kastet - tror jeg.

Tips 4 og 5: Ymse har vært hos tannlegen. Null hull men jeg må lage en ny vane: pusse tenner om morgenen. For alle '87modeller vil jeg tipse om at vi har rabattsak UT det året vi fyller 20. Hvilket vil si at frem til nyttår betaler man 110,- for en vanlig undersøkelse, mens man etter nyttår må opp i 300ognoe for det samme. For alle som venter på visdomstenner vil jeg tipse om at alle klinikker har en sånn kirurgaktig sak av en tannlege som stikker innom. Spør du tannlegen din, kan hun/han vise bildene av visdomstennene dine til denne kirurgsak som har mer kunnskap om emnet og derfor også bedre kan gi råd om hva som er lurt, hvor lenge det er til de titter frem, og andre spørsmål en skulle ha. Det er helt gratis, tannlegen din ringer deg og forteller hva kirurgsaken sa, og Ymse venter spent på hvorvidt hun må trekke visdomstenner FØR hun reiser til Sør-Amerika.

Tips 6 og 7: Kent sitt nyeste album "Tilbaka til Samtiden", fungerer veldig bra for å sy sammen flenger i hjerter, gjerne samtidig som man kjører i 110 på E6. Og hvis du har tenkt å bry deg om et menneske som har hjertesorg, så må du forberede deg på å gjøre det i et tidsrom hvor det er snakk om måneder, ikke (en) uke. Er dette avskrekkende er du ingen virkelig venn - for i utgangspunktet skal jo venner bry seg om hverandre hele tiden.

Tips 8: Uansett kjønn, kjøp deg en hatt. Som passer deg. Hatt er fint, og man føler seg spesiell og litt viktig med den, og mennesker med hatter på hodet som passer dem er fantastisk elegante <3 Hatt er fint. Hatt i Fnatt n_n

Tips 9: Ha overnattingsbesøk med en venn. Sov på samme rom, slik at dere kan ligge under hver deres varme dyne og hviske til hverandre om idiotiske mennesker, fantastiske mennesker, god sjokolade og fine filmer, og hvilke mennesker som det hadde vært morsomt å dytte sammen bare for å få en god latter ut av det. En kan jo også dra det skikkelig ut med god sjokolade og fin film før selve overnattingen begynner. Jeg håper det ikke finnes noen øvre aldersgrense på overnattingsbesøk, for det er så fint å gjøre sånn mellom to små, men likevel veldig viktige mennesker. For vi er jo viktige for hverandre =)

Tips 10: Les tegneserier. Nye, gamle, ukjente, kjente, lange, korte, stygge og pene. Virkelighetsflukt og skrå blikk på livet er ikke oppskrytt.

=)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nye Kent platen er bra bra, men hvis du skal kjøre i 110 og høre på kent er det -ingen- låt som slår denne http://www.youtube.com/watch?v=QPIckC7UH9w kanskje ikke best for å lappe ett hjerte kanskje best for å lappe ett hjerte
Vet du, jeg har uker ja tilogmed måneder fram til du drar til Sør Amerika, og selv da ...
Hvor er "drikk te" tipset ?

J.B. sa...

Jeg tok det nok som en selvfølge at folk vet at det å drikke te er fint, og nå har jo du tipset om det =)

Awh, det er enda et par måneder til jeg reiser vettu <3 Og jeg forsvinner jo ikke, er bare et annet sted i verden ! =D